Haberler

Çanakkale Boğaz Köprüsü Çevre Planına Girdi

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, çevre planında boğaz köprüsünün de yer aldığını hatırlatarak, bunun güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, çevre planında boğaz köprüsünün de yer aldığını hatırlatarak, bunun güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, gündemdeki konuları değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çanakkale ve Balıkesir'in tamamını kapsayan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı hakkında da bilgi veren Çınar, Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün planda yer almasının önemli olduğunu söyledi. Vali Çınar, "Çevre düzeni planında en çok dikkat çeken konu, boğaz köprüsü yapımının planda yer almasıdır. Bu, hem Türkiye'nin, hem de bölgenin trafik ihtiyacının karşılanması ve bölgeye ciddi bir hareketlilik kazandırması açısından çok ciddi bir konu. Daha önce bakanımızın televizyonlarda beyanatları olmuştu. Boğaz köprüsü plana da girmiş oldu. Hayırlı olsun" dedi.

Çanakkale Öğretmen Evi'nin depreme dayanıksız olduğu için kapalı durmasına bazı sendikaların tepki gösterdiği yönündeki soru üzerine, Çınar, devlete ait misafirhanelerin özelleştirilmesi taraftarı olduğunu söyledi. Vali Çınar, her meslekte devlet görevlilerinin koloni gibi bir yerde oturması yerine halkın arasına karışarak bir birinden faydalanması gerektiğini söyledi. Çınar, "Öğretmen evinin yıkılma tehlikesi var. Dayanıksızlığı teknik raporla belirlenmiş bir yapı. Tabii ki kapatacağız. Şahsi fikrimi söyleyeyim; Türkiye'nin her yerinde öğretmen evleri, polis evleri, ordu evleri, hakim evleri, ne varsa özelleştirilmeli. Çünkü personel devletten, bütün giderler devletten. O yatak bölümleri hariç, kafe bölümleri kahvehaneye dönmüş. Koloni gibi öğretmenler bir yerde oturuyor. Polisler bir yerde oturuyor. Askerler bir yerde oturuyor. Niye? Dağılın. Başka kafelere herkes gibi gidin, oturun, sohbet edin. Belki birbirimizden faydalanırız. Böyle bir durum var. Bunları satmak lazım. Zarar ediyoruz. Bunlar gereksiz. Devlete ait bütün mekanlar satılmalı, özelleştirilmeli. Çünkü o yapıldığı an hem daha iyi işletilecek, hem memleket çok vergiden kurtulacak. Devlet memurunu nereye gönderiyorsa onun parasını zaten veriyor" diye konuştu.

Güney Marmara Kalkınma Ajans'ında bir yıldır vekaleten yürütülen genel sekreterliğin uzun bir süre olmasından dolayı yatırımların çoğunun Çanakkale'den çok Balıkesir'e gittiği iddialarını da değerlendiren Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Bunlar asılsız. Yönetim kurulu başkanlıkları o ilin valiliklerine usulen veriliyor. Yoksa yönetim kurulu başkanlıkları seçimle oluyor. Tabili valiler varken ben olayım demiyor. Balıkesir başkanı partinden biri, siyaset adamıydı, şimdi belediye başkanıdır. O daha yeni geldi. Bizim haktan, adaletten şaşacak halimiz yok. Şu anda başkan benim. Büyükşehir belediyeleri ile özel idarelerini kapanmasının ardından Balıkesir'in il özel idaresi kapalı olduğu için bir kişi fazlayız. Hep dedikodudan girdik ya, 'Balıkesir tarafına çok para harcanıyor, Çanakkale'ye ise az para harcanıyor.' Evet, bu doğrudur. Biz nüfus itibariyle zayıf durumdayız. Fakat üyelerin hepsi yüzde 40 ve yüzde 60 prensibinde anlaşalım dedi. Bu yüzde 40 nüfus olarak bize fazla bile oluyor. Ama burada sıkıntı yeterince proje üretilmemesidir. Bu proje gitmeyince para alamıyoruz. Balıkesir, sanayii geliştiği ve girişimcisi daha fazla olduğu için projelerden daha fazla para alıyor. Biz Çanakkale'de birkaç arkadaşı görevlendirdik. İl, ilçe ve köylerde yapılacak araştırma ile proje üretilmesini istedik. Tabii ki bunu yapmak kolay değil. Bu, Çanakkale'nin az proje üretmesinden kaynaklanıyor. Bu projeler için üniversite hocaları tarafsız olarak puanlama yapıp, belli bir puan üzerine çıkan dosyalar yönetim kuruluna gelip paylarını alıyor. Problem bizim az proje yapmamız. Şimdi ben bir emir vereceğim. Bütün okullardan bir proje isteyeceğim. Bütün esnafı gezip proje isteyeceğiz. Eğer kendileri yapmak istemiyorsa biz onlara yardımcı olacağız" diye konuştu.

Toplantıya Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Enver Aydın, Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve daire amirleri katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çınar Balıkesir Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title