Haberler

Çanakkale - Bayramiçli Bağcıların Yüzünü Asma Yaprağı Güldürdü

Bayramiçli bağcıların yüzünü asma yaprağı güldürdü ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde bağcılık yapan üreticilerin yüzü, üzüm hasadından önce kilo fiyatı 6 ile 10 TL arasında değişen asma yaprağı sayesinde gülmeye başladı.

Bayramiçli bağcıların yüzünü asma yaprağı güldürdü

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde bağcılık yapan üreticilerin yüzü, üzüm hasadından önce kilo fiyatı 6 ile 10 TL arasında değişen asma yaprağı sayesinde gülmeye başladı.

Kazdağlarının eteklerinde Bayramiç İlçesinde bağcılıkla geçinen Çavuşlu, Gedik, Güzelköy, Mollahasanlar ve Köseler köylüleri, bir ay sonra başlayacak olan üzüm hasadından önce, asma yaprağı hasadına başladı. Üreticinin yüzünü, üzümden önce de asma yaprağı güldürdü. Geçtiğimiz yıl kilosu 3-4 TL olan asma yaprağı fiyatı bu yıl 6 ile 10 TL arasında değişen fiyatla satılmaya başlandı.

Üreticiler, bağlarda genellikle çekirdeksiz üzüm yaprağı toplamak için çaba sarf ediyor. Bölge köylüleri asma yaprağı fiyatının aniden yükselmesi nedeniyle kasaladıkları yaprakları kalitesine göre kilosu 6 ile 10 TL arasında toptancıya satıyorlar.

Güzelköy Köyü'nden 32 yaşındaki Zeliha Kutluer, üzüm hasadına daha bir aylık süre bulunduğunu belirterek, "Yaprak fiyatları yaprağın inceliğine ve büyüklüğüne göre değişiyor. Çekirdeksiz üzüm ve Amasya üzümünün geniş ve taze yapraklarının kilosunu 9-10 TL fiyatla satıyoruz" dedi.

Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Çavuşlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

DELİ HAZRETLERİ:

asma asma bereketli asma, şarabın ham maddesini yetiştiren bereketli asma, yaprağın bile ne kadar çok değerli.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title