Haberler

Çanakkale Bayramiç Barajı'ndaki Zehirli Atıklar Sonunda Toplanıyor

Bayramiç Barajı'ndaki zehirli atıklar sonunda toplanıyor ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne 5 kilometre mesafede, Kazdağları'nın eteklerinde, ilçenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan baraj havzasındaki zehirli madde içeren yüzlerce zirai ilaç kutusu; DHA'nın haberleri sonrası kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine toplanmaya başlandı.

Bayramiç Barajı'ndaki zehirli atıklar sonunda toplanıyor

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne 5 kilometre mesafede, Kazdağları'nın eteklerinde, ilçenin içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan baraj havzasındaki zehirli madde içeren yüzlerce zirai ilaç kutusu; DHA'nın haberleri sonrası kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine toplanmaya başlandı.

Bayramiç Barajı'ndaki zehirli madde içeren zirai ilaç kutuları, geçen kış mevsiminde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte gün yüzüne çıktı. Şubat ayında, kuvvetli lodoslarla birlikte Kazdağları'ndaki karların hızla erimesi sonucu bölgedeki meyve bahçeleri ile tarım arazilerinden yağmur sularıyla taşınan yüzlerce zirai ilaç kutusu, barajın belli bölgelerinde çok sayıda adacık oluşturdu. Ancak yaz aylarında barajdaki su miktarının azalıp, baraj havzasının büyük bölümü kara parçasına dönüşünce, geçen 27 Eylül'de, zehirli atık tehlikesinin boyutu daha da net görüldü. Zehirli atıkların yarattığı tehlikeye dikkat çeken DHA'nın haberlerinin basında yer almasıyla birlikte kamuoyunda oluşan tepkiler, yetkilileri harekete geçti.

Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Çanakkale Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nü yazıyla bilgilendirerek gerekenin yapılmasını istedi. Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri bunun üzerine, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde, Bayramiç Belediyesi temizlik işçileriyle birlikte, öbekler oluşturan atıkları toplamak için bu sabah baraj havzasına geldi. Özel kıyafetlerle önlem aldıkları gözlenen temizlik işçileri, çöp poşetlerine doldurdukları atık maddeleri, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nden gelen özel bir şirkete ait geri dönüşüm tesisinin kamyonuna yükledi. Zehirli maddeler içeren atıkların tesise götürülerek burada usulüne uygun şekilde imha edileceği öğrenildi.

Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, baraj havzasında öbekler oluşturan zirai ilaç atıklarının yanı sıra, havzada ne kadar atık varsa önümüzdeki birkaç gün içinde tek tek toplanacağını da belirtti.

Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş da, yöredeki köylerde tarımla uğraşan kişilerin muhtarlıklar kanalıyla uyarılarak, boş zirai ilaç kutularının çevreye atılmasını önlemeye çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılkaya Çanakkale Bayramiç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title