Haberler

Çanakkale Barış İçin Petekler Örüldü

Barış için petekler örüldü Çanakkale'de 'Barış Petekleri' sergisi ÇANAKKALE'de sanatçıların yazdığı çeşitli mesajlar ile boyama, el işi ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı bal peteğini andıran anıtı andıran 'Barış Petekleri' adlı sergi açıldı.

Barış için petekler örüldü

Çanakkale'de 'Barış Petekleri' sergisi

ÇANAKKALE'de sanatçıların yazdığı çeşitli mesajlar ile boyama, el işi ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı bal peteğini andıran anıtı andıran 'Barış Petekleri' adlı sergi açıldı. Sergiye katkı sunan sanatçıların ülkelerinin bayrakları ile Atatürk'ün 'Yurtta; Dünyada Barış' yazısı da çalışmada yer buldu.

Çanakkale Belediyesi'nin işbirliğinde; ressam Gülsen Zengin'in projelendirerek küratörlüğünü üstlendiği 'Barış Petekleri' sergisi, Halk Bahçesi'nde açıldı. Dünya çapında yapılan çağrı doğrultusunda; 24 ülke ile Türkiye'nin çeşitli kentlerinden katılan akademisyen ve profesyonel sanatçının toplam 656 eserinden oluşan çalışma beğeni topladı. Anıtı andıran serginin açılışına; CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan ile birlikte katıldı. Sanatçıların yazdığı çeşitli mesajlar ile boyama, el işi ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı bal peteğini andıran çalışma ilgiyle incelendi. Çalışmanın bundan sonra Halk Bahçesi'ndeki yerinde süresiz olarak sergileneceği belirtildi.

BAŞKANIN MESAJI DA YER ALDI

Sergideki peteklerden birinde Başkan Gökhan'ın, "Barış'ın Kenti Çanakkale'den Savaşın 100. Yıldönümünde; Meriç kıyısındaki minicik bir kum tanesinden Ağrı dağının yamacındaki yabani bir ota kadar her yerde barış istiyoruz. Sinop'ta sahile vuran bir dalganın köpüğünden, Hatay'ın bir dağ köyünde açan çiçeğe kadar her yerde barış istiyoruz. İstiyoruz ki; etrafımızdaki çember daralmasın, barış ve özgürlük nefes alsın" yazılı mesajı da yer aldı.

Barış Kenti olarak nitelediği Çanakkale'de açılan sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Başkan Gökhan, "Bu kent, barışa ve barışseverlere her zaman kucak açmıştır; bundan sonra da açacaktır. Barışın olduğu her yerde varım ve bu yöndeki her türlü etkinliği desteklerim" dedi.

AMAÇ EVRENSEL BARIŞI KUVVETLENDİRMEK

Sanatçıları arılara benzeten Proje Küratörü Gülsen Zengin, "Dokunuşlarımızla çeşitliliğe, sürekliliğe, canlılığa katkı sağlarız. Dünya barışı için çalışır üretiriz ve üretmeye devam ederiz. Atatürk'ün Anzaklara yönelik 'Onlar bizim evlatlarımız' şeklindeki yaklaşımı; savaşan, merhameti azalan dünyaya bir mesajdır ve çıkış yolumuzdur. Bu anlamda Barış Petekleri, arı ve bal konseptinden yola çıkarak planlanmıştır. Barışın sağlanması kadar korunmasının, sürekliliğinin ve sürdürülebilirliğinin de önemi burada ortaya çıkmaktadır. Evrensel barışı kuvvetlendirmek ve ona katkıda bulunmak, tek amacımız" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi sergilenirken, katılımcılar da Barış Petekleri sergisi gezerek bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title