Haberler

Çanakkale Bakan Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsünün Önemini Anlattı

Bakan Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsünün önemini anlattı (2)1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ TEMEL ATMA ALANINDA İNCELEME YAPTIÇanakkale'de Valilik ziyaretinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan...

Bakan Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsünün önemini anlattı (2)

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ TEMEL ATMA ALANINDA İNCELEME YAPTI

Çanakkale'de Valilik ziyaretinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile birlikte Lapseki Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Arslan, Belediye ziyaretinin ardından hizmet binası önünde vatandaşlara seslendi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayaklarının birinin de Lapseki'de olacağını belirten Bakan Arslan, "15 yıldır istikrarla, güvenle bu ülkede sizin hizmetkarınız isek teşekkürün sahipleri sizlersiniz. Sizden aldığımız destekle 80 ilde olduğu gibi Çanakkale'de de hizmet ediyoruz. Şu ana kadar Lapseki'de 2 milyar 750 milyon liralık iş yapmışız. 1915 Çanakkale Köprüsü için o hayırcılar, olmazcılar bu meydanda, bir kahvenin önünde kahvede çay içerken, 'Yok canım, bizi avutuyorsunuz' dediler. Biz, Ak kadrolar olarak sadece Rabbimin huzurunda secdede eğiliriz. Siz, 15 Temmuz'da hainlerin karşısında, mermilerin karşısında eğilmediniz, hep beraber millet olmak için hiçbir şekilde eğilmeyeceğiz. 18 Mart'ta temelini atacağımız, yarısı biten, 10.5 milyar liralık 1915 Çanakkale Köprüsü'nü otoyolu ile bitirip sizlerin huzurunu sunacağız" dedi. Bakan Arslan'a konuşmasının ardından AK Partili Lapseki Belediye Başkanı

Eyüp Yılmaz'a hediye takdim etti.

Ardından Bakan Arslan, beraberindekiler ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkisi'ndeki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma tören alanında inceleme yapıp, yetkililerden bilgi aldı. Bir ayağı Lapseki'de, bir ayağı Gelibolu'da olacak ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılında tamamlanması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsünü yapacak olan grup içerisinde yer alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile Güney Koreli firmaların yetkililerinden köprüyle ilgili bilgi alan Bakan Arslan, gazetecilere açıklamada bulundu. Arslan, gerek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, gerek ülke, gerek Çanakkale ve Lapseki için tarihi günler yaşadıklarını söyledi. Verdikleri söz doğrultusunda şehitler diyarı Çanakkale için 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına fiilen başlandığını kaydeden Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"Sahada sizde görüyorsunuz, iş makineleri çalışıyor. Biz burada özellikle Anadolu yakasını Trakya bağlayacak olan köprü ayağının geldiği yerdeyiz. 18 Mart'ta da inşallah bu köprünün resmen temelini Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve değerli misafirlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirmiş olacağız. Bu gurur gerçekten hepimize yeter. Trakya'yı Anadolu'ya özellikle Çanakkale bölgesine bağlamış olması nedeniyle önemli. Dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsü ki, 2023 metre olacak. Yaklaşım viyadüklerini de düşünürseniz 5 bin metrenin üzerinde bir uzunluktan bahsediyoruz. Deprem kuşağında rüzgar alan bir yerde çok özel bir köprü olacak. Diğer köprülerden farkı iki ayrı köprü gibi olacak. ve yan yana iki köprü gibi karşılıklı kirişlerle bağlanmış olacak. Ancak köprü sadece bu bölgede insanımızın yaşamını kolaylaştırmış olmayacak. Karşıdan karşıya geçişleri kolaylaştırmış olmayacak. Tarihi yarımada, Gelibolu'nun, Çanakkale'nin olduğu yerde bu bölgenin turizmine ilave bir katkı sağlayacak. İnsanımızın bu tarihi değerlerinin olduğu yer gelip, ziyaret etmesini çok daha da kolaylaştırmış olacak. Çanakkale bölgesinde tarımsal birçok ürün var. Turizmi var. Sanayi, endüstrisi var. Bunların hepsi çok daha fazla yapılabilir. En önemlisi de pazarlara çok daha kolay erişebilmesini sağlayacak, bir kavşak haline getiriyoruz. Köprüyü Malkara istikametinde 101 kilometrelik otoyolla birlikte yapmış olacağız. Malkara'dan gerek Avrupa'ya, gerek İstanbul istikametine bölünmüş yollarımızla birleştirecek. Bulunduğumuz noktada Lapseki'den gerek Çanakkale'ye, gerek Bursa'ya, gerek Balıkesir-İzmir istikametinde de yine bölünmüş yollarımızla birbirini tamamlamış olacak."

ÇANAKKALE'DEN KESİNTİSİZ TAŞIMA

Bu projenin sadece Çanakkale'ye değil, Çanakkale üzerinden yük hareketinin Ege'ye, Batı Akdeniz'e erişmesini sağlamış olacağını da ifade eden Bakan Arslan, "Bütün bu bölgelerdeki ihracatında yük hareketinin de taşımanın da yolculukların da Çanakkale üzerinde kesintisiz Avrupa'ya, İstanbul'a gitmesini sağlayacağız. Mutluluğumuz, gururumuz dünya çapındaki bir projeyi bugün sahasında fiilen işi başlamış olarak yerinde görüp, yerinde tetkik edip, inşallah geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir ortamı sizlerle yaşamış oluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Köprüsü Ahmet Arslan Bülent Turan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title