Haberler

Çanakkale Abidesi ve Truva Atı Logolu Elma

Çanakkale Valiliği'nin proje hazırlıkları ve ön araştırmalarını yapmak üzere oluşturduğu çalışma gruplarından Tarım ve Çevre Grubu, 2015 yılına özel stickerla üretilen Çanakkale Abidesi ve Truva Atı logolu elma üretti.

Çanakkale Valiliği'nin proje hazırlıkları ve ön araştırmalarını yapmak üzere oluşturduğu çalışma gruplarından Tarım ve Çevre Grubu, 2015 yılına özel stickerla üretilen Çanakkale Abidesi ve Truva Atı logolu elma üretti. Küçük ölçekte deneme üretimi başarılı bulunan projenin genişletileceği belirtildi.

Çanakkale Valiliğinin proje hazırlıkları ve ön araştırmalarını yapmak üzere oluşturduğu çalışma gruplarından Tarım ve Çevre Grubu, Ticaret Borsası'nda toplandı. Toplantının öncelikli gündemini, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk başkanlığında bir önceki toplantıda alınan karar gereği 2015 yılına yönelik stickerle üretilen özel logolu elmalar oluşturdu. Logonun, yeşil iken elmaya yapıştırılan stickerların meyvenin kırmızıya dönmesinin ardından çıkarılmasıyla oluştuğu belirtildi. Deneme üretiminde başarı sağlandığı bu nedenle projenin genişleteceği kaydedildi.

Çalışma Grubu Başkanı Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, "Grubumuzun önemli bir etkinliği olan özel logolu elma projesi çok başarılı oldu. Bu yıl bu projeyi pilot olarak küçük ölçekte gerçekleştirdik. Deneme üretimi yaptık. Ancak 2015 yılında 100'ncü yılda ise çok geniş kapsamlı ve büyük ölçekli yapmayı planlıyoruz. Bu projede grubumuza proje fikri veren ve bizzat süreci yöneten başta Şükrü Çetinkaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından özel logolu Çanakkale elmalarının üretimi, projelendirmesi, değerlendirilmesi sunumu ve yapılabilecek çalışmalar hakkında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanı Şükrü Çetinkaya katılımcıları bilgilendirdi. Çetinkaya, "Çalışmamızın başlangıcında bu projeyi hayata geçirmekle ilgili bazı soru işaretlerimiz oldu. Ancak çok başarılı sonuçlar aldık. Bu uygulamayı yapmak çok basit olduğu kadar maddi anlamda ciddi bir masrafı da yoktur. Ben bu elmaların ilimizin tanıtımında, değerlerimizin duyurulmasında ürünlerimizin pazarlanmasında ilimize özgü ürün ve hediyelerin ikramında çok farklı bir ürün olacağını düşünüyorum" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cezmi Batuk Çetinkaya Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title