Haberler

Çanakkale 9 Yıldır Aradığı Böbreği Komşu Köyde Buldu

9 yıldır aradığı böbreği komşu köyde buldu ÇANAKKALE'nin Merkez'e bağlı Yağcılar Köyü'nde yaşayan ve diyaliz tedavisi gören 55 yaşındaki Reşat Yılmaz, nakil için 9 yıldır beklediği böbreği, 14 kilometre mesafedeki komşu köy Çınarlı'da buldu.

9 yıldır aradığı böbreği komşu köyde buldu

ÇANAKKALE'nin Merkez'e bağlı Yağcılar Köyü'nde yaşayan ve diyaliz tedavisi gören 55 yaşındaki Reşat Yılmaz, nakil için 9 yıldır beklediği böbreği, 14 kilometre mesafedeki komşu köy Çınarlı'da buldu. Beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından organları bağışlanan Çınarlı Köyü'nden 78 yaşındaki Zehra Erğil'in böbreklerinden biri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Yılmaz'a nakledildi. Sağlığına kavuşan Yılmaz, "Artık rahatça su içip, tuvalete gidebiliyorum" dedi.

Çanakkale Merkez'e bağlı Çınarlı Köyü'nde yaşayan evli, 1 çocuk, 4 torun sahibi 78 yaşındaki Zehra Erğil, geçen 21 Aralık'ta öğle saatlerinde evinde rahatsızlandı. 112 sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Erğil, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği belirlenen Erğil, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Erğil'in doktorların müdahalelerine rağmen önceki gün (perşembe) beyin ölümü gerçekleşti. Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, durumu bildirdiği Erğil'in ailesi organ bağışını kabul etti. Bunun üzerine Bursa'dan gelen bir ekip tarafından Zehra Erğil'in böbrekleri ve karaciğeri alındı. Karaciğer ve böbreklerden teki Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen uygun hastalara nakledilmek üzüre götürüldü. Diğer böbrek ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen bir hastaya nakledilmek üzere alındı.

Çanakkale'deki böbrek için en uygun hastanın Yağcılar Köyü'nde yaşayan 9 yıldır böbrek nakli bekleyen çiftçi Reşat Yılmaz olduğu belirlendi. Bursa ve İzmir'de gitmediği hastane kalmayan ve nakil bekleyenlerin sayısı fazla olduğu için sıra bir türlü kendisine gelmeyen Yılmaz, Erğil'in böbreğinin kendisine nakledilecek olmasıyla büyük sevinç yaşadı. Eşi Aliye Yılmaz (53) ile bugün nakil için hastaneye gelen Reşat Yılmaz ameliyata alındı. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Transplantasyon Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul ve ekibi tarafından Erğil'in böbreği Yılmaz'a nakledildi.

"İKİ KÖY ARASINDA SEVGİ KÖPRÜSÜ OLUŞTU"

Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr. Kasım Arık ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık nakille ilgili bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, "Hastamız Reşat Yılmaz'a Çınarlı Köyü'nden 78 yaşındaki, beyin ölümü gerçekleştikten sonra onganları bağışlanan bir kadın hastamızın böbreğini naklettik. Burada ilginç olan şey, Yağcılar Köyü'nden olan Yılmaz ile Çınarlı Köyü'ndeki organlarını bağışlayan teyzemizin köylerinin birbirlerine komşu olması. Böbrek bağışıyla bu iki köy arasında da doğal bir sevgi köprüsü oluştu. Biz de buna vesile olduğumuz için çok mutluyuz" dedi. Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, ardından sağlığına kavuşan Yılmaz'ı ziyaret edip, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

"ARTIK RAHATÇA SU İÇEBİLİYORUM"

Sağlığına kavuşan Reşat Yılmaz, 9 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü belirtip, "Son 3 yıldır idrarımı yapamıyor, su bile içemiyordum. Naklin ardından daha 24 saat olmadığı halde tuvalete çıkabiliyorum, pet şişe suyu bir dikişte rahatça içebiliyorum. Bugüne kadar tedavi için İzmir ve Bursa'ya pek çok kez gittim. Ama çare komşu köyde çıktı. Bağışlanan böbreğiyle bana hayat veren Zehra Nine'ye de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Aliye Yılmaz da eşinin sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

reşat yılmaz Yılmaz Artık Yağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title