Haberler

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Çınarcık'ta

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü çerçevesinde savaşı ve tarihini anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Çınarcık ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü çerçevesinde savaşı ve tarihini anlatmayı amaçlayan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Çınarcık ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açılan gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık bin materyal yer alıyor. Müze, bir hafta süresince ücretsiz olarak ilçe halkının ziyaretine açık tutulacak.

Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği müze yetkilisi Barlas Geçim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlara bu ruhu aşılamak ve Çanakkale'yi tanıtmak amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi.

Müzede, silahla değil, imanla kazanılan bir zaferin ardından kalan parçaların tanıtıldığını dile getiren Geçim, şöyle konuştu:

"Savaş zamanında kullanılmış mermiler, silahlar ve şehit askerlerin kıyafetleri toprak altından çıkarılarak müzemizde halkımıza sergiliyoruz. Hatta 1 metrekareye atılan 6 bin mermi sonucu çarpışan mermiler de müzemizde mevcut. Halkımız, bunlara bakarak o dönemin şartlarında mehmetçiklerimizin nasıl mücadele verdiklerini gayet iyi anlıyorlar. Bu objelerin önemi fazla bilinmiyordu. Çok değerli parçaların bazıları hurdacılara verilmişti. Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği olarak bu tarihi parçaları bir araya getirip halkımızın huzuruna sunduk. Dedelerimiz ve ninelerimizin zor şartlar altında savaştığını, mücadele ettiğini ve vatan için kanlarını seve seve feda ettiklerini bu müze bize anlatıyor."

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Çınarcık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title