Haberler

Can: "Küçük, Akıllı Dokunuşlarla Büyük İşler Başaran Belediyeyiz"

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, hizmette 20+3. yılında halka hesap verirken, "Küçük, akıllı dokunuşlarla büyük işler başaran belediyeyiz" dedi.

İki farklı program düzenleyen Başkan Can, ilk programını protokol, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve belediye meclisi üyelerine anlatırken, ikinci etkinliği Spor Salonunda Tarsus halkına yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

Spor salonundaki program sanatçı Ali Aydın konseri ile başladı. Karizma Basketbol Show ardından konuşmalara geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediyeciliğin, dokunmak, düşünmek, hissetmek ve aşkla, sorunlara odaklanmak olduğunu söyledi.

23 yıldır Tarsus halkına hizmet verdiklerini belirten Başkan Can, kendilerine her zaman destek oldukları için teşekkür ettiğini söyledi. Can, "Belediyecilik, gülümseyen yüzdür, uzatılan eli, geri çevirmeyen, cömertliktir, darda kalanlara, acil yardımıdır. Hedefimiz, yerel yönetimimizi etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak, Tarsus'umuzu çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaştırmaktır. Bütün bunların temelinde, demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, üniter yapıyı esas alan, sosyal adaleti, toplumsal huzuru, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmeyi amaç edinen, değişim ve gelişimde milli ve evrensel değerleri bütünleştiren, yerel hizmetleri vatandaşa en etkili biçimde sunan anlayışı, yerel yönetimler açısından siyasi anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.

Üretken belediyecilik anlayışı, aynı zamanda bütüncül yaklaşımı ve birlikte yönetimi benimsemektedir. Seçildiğimiz andan itibaren herkese eşit yakınlıkta durmayı hatırda tutmayı, bizim için vazgeçilmez ilkemizdir. Küçük, akıllı dokunuşlarla büyük işler başaran belediyeyiz. kapımızın ve gönlümüzün 24 saat süreyle sizlere açık olduğu, sizlere daha iyi hizmet edebilme çabasıyla dolu bir yılı daha geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyemizle birlikte uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Belediyelerimiz çalışıyor, şehrimiz güzelleşiyor. Biz büyük bir aileyiz.

Köylerimiz şehirleşecek, şehrimiz güzelleşecek" dedi.

3 yılında 17 hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Can, "17 açılışın değeri yaklaşık 20 milyon TL. 3 yılda 20 milyon TL.'lik kamulaştırma yaptık. Şuanda devam eden 65 milyon TL'lik yatırımız var. 4 cami, 2 taziye evi, 1 halı saha, 5 yaşam boyu ve spor merkezi, Tarihi ticaret merkezi, GES Güneş enerjisi ve Berdan Nehri 1. Etap projemiz devam ediyor. Eshab-ı Kehf'te çevre düzenlemesi ve 17 adet dükkan yaptık. Köylerde 200 bin m2 parke çalışması yaptık parke çalışmalarımız devam ediyor. Otel, Arena gösteri merkezi, 5 adet halı saha, okuma salonları projelerimiz hazırlanıyor. Şehitleri bizim namusumuzdur, gaziler bizim gururumuzdur. 68 şehit ailemize ücretsiz konut verdik, tedavi gören 4 gazimize de kişi başı 10 bin TL nakdi yardımda bulunduk. Ülkemiz ve şehrimiz için, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, bu güzel coğrafyada 1000 yıldır süregelen kardeşliğimizin devamı için, çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediyesinin başarılı bir hizmet verdiğini, Başkan Can'a teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus her zaman üzerine düşen görevi yaptığını ifade ederek, "Belediye başkanımızı Tarsusumuza verdiği hizmetlerden dolayı kutluyorum. Tarsus halkı 4 dönemden sonra yine bizimle birlikte bu yolu yürüyen bir arkadaşıma görev verdi. Nice başarılı yıllar diliyorum" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise yaptığı kısa konuşmada MHP'li belediyelerin hizmetlerinin örnek olduğunu, başarılı bir yönetim sergilediklerini anlattı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binalı Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ülkenin geleceği için ellerini "taşın altına" koyduğunu belirtti.

Elvan, milletin, hakimiyetin kayıtsız, şartsız kendisinin olmasını, istikrar olmasını istediğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Mustafa Yıldızdoğan seslendirdiği parçalarla Tarsusluları coşturdu.

Konser sonunda Başkan Can ve Mersin Milletvekili Baki Şimşek, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'a çiçek ve Kutalmışoğlu Süleymanşah maketini verdiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Can Ali Aydın Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title