Haberler

Can'ın Ölümüne Neden Olan Sürücü 228 Gün Sonra Tutuklandı

Güncelleme:

İzmir'in Konak İlçesi'nde, geçen şubat ayında otomobiliyle trafikte zikzak yaparken çarptığı motosiktetteki 16 yaşındaki Can Yüca'nın ölümüne, 19 yaşındaki Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu'nun yaralanmasına neden olan alkollü sürücü 42 yaşındaki Volkan Aybars, 15 yıl hapis ceza istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, kazadan 228 gün sonra tutuklandı. Yüca ailesi duruşmaya çocuklarının üzerinde fotoğrafı bulunan tişörtlerleri ile gelip, trafik terörünü protesto etti.

Kaza, geçen 6 şubatta saat 23.30 sıralarında, Konak, Mürselpaşa Bulvarı Kahramanlar Semti yol ayrımında meydana geldi. İddiaya göre, 35 FL 190 plakalı otomobiliyle 'trafikte makas atarak' ilerleyen ve alkollü olan Volkan Aybars, plakası belirlenmeyen bir otomobile hafif şekilde sürttü ve trafikte zikzak yaparak ilerlemeye devam etti.

Aybars., bu sırada Konak'tan Karabağlar yönüne giden 35 DA 0423 plakalı motosikletin sürücüsü Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu ve arkasında oturan Buca Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Can Yüca'nın bulunduğu motosikleti sıkıştırdı. Otomobil, motosikletle arkadan çarparak demir bariyerlere fırlattı. Çarpmanın etkisiyle Çaylıoğlu ve Yüca yol kenarındaki yeşil alana düştü. Hastaneye kaldırılan Yüca, yaşamını yitirirken, Çaylıoğlu, tedavi altına alındı. Adliyeye çıkartılan Volkan Aybars, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17.5 METRE SAVRULDULAR

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı Aziz Kızıl, hazırladığı iddianamede, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından otomobil sürücüsü Volkan Aybars, hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için dava açtı. Kızıl, otomobil sürücüsü Aybars'ın sol şeritten tehlikeli bir şekilde yolun sağ şeridine geçtiği anda yolun sağ şeridinden seyreden Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ve yolcu olarak bulunan Can Yüca'ya çarpıp, bariyerlerden yeşil alana 17.5 metre savurduğunu belirtti. Savcı Aziz Kızıl, 2.81 promil alkollü olan otomobil sürücüsü Aybars'ın kazada 'asli kusurlu', motosiklet sürücüsünün kazadan dolayı kusurlu olmadığını, ehliyetsiz kullandığı için kusurlu olduğunu belirtip, ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istedi.

'BEN ÇARPMADIM'

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan otomobil sürücüsü Volkan Aybars, ile ölen Can Yüca'nın annesi Ayla Yüca, babası Mehmet Yüca ve kardeşi Tolga Yüca, kazada yaralanan Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ve tarafların avukatları katıldı. Yüca'nın ailesi duruşmaya üzerinde çocuklarının fotoğrafı basılı tişörtlerle geldi. Duruşma öncesi taraflar birbirleriyle kavgaya tutuştu. Araya giren güvenlik güçleri kavgayı büyümeden önledi.

Sanık Volkan Aybars, olay günü dört pet bardak votka içtiğini, Yeşildere yolu üzerinde, plakasını alamadığı beyaz renkli bir aracın yanından manevralar yaparak geçtiğini, bu otomobilin önde giden motosiklete çarptığını, peşinden kendisinin de motosiklete çarpıtığını, olayın anlık geliştiğini, beyaz renkli araçtan sonra kendisinin çarpmaması için yeterli mesafenin olmadığını söyledi.

Aybars, "Maktül ile yaralının bulunduğu motosiklete ben çarpmadım. Benim suçum sadece alkollü olmaktır. Alkollü olduğum için ben de kaza yaptım" dedi.

AVUKAT TUTUKSUZ YARGILAMA İSTEDİ

Olayda yaralanan Görkem Hüseyin Çaylıoğlu ise, "Yolun sağından seyrediyordum. Hızla gelen bir aracın bize gelerek çarptığın gördüm. Çarpan araç beyaz renkliydi. Ambulansta gözlerimi açtım. Bende ve Can'da kask yoktu. Sanıktan şikayetçiyim" dedi

Can Yüca'nın ailesi de sanıktan şikayetçi oludğunu belirtti. Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya mütaalasında, sanık Volkan Aybars'ın yoğun delil karartma çabası göz önüne alınarak yargılamasının tutuklu devam etttirilmesine, tanık Ertan Esen'in dinlenmesine, daha sonra da bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Aybars'ın avukatı müvekillinin tutuksuz yargılanmasını istedi. Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanığın alkollü olarak araç kullanması, atılı suç için kanunda öngörülen cezanını alt ve üst sınırlarına göre tutuklama tedbirlerinin ölçülü olması, adli kontrol uygulamasını yetersiz kalacağını tutuklanmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Duruşmaya tutuksuz olarak gelen Volkan Aybars, polis tarafından elleri kelepçelenerek cezaevine götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar Konak İzmir Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title