Haberler

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutuklanması

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'e destek amacıyla cezaevi önünde tutulan "Umut Nöbeti" sürüyor.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'e destek amacıyla cezaevi önünde tutulan "Umut Nöbeti" sürüyor.

Nöbeti bugün piyanist Fazıl Say ve gazeteci Soner Yalçın tuttu.

Say, yaptığı açıklamada, Dündar ve Gül'ün iyi birer gazeteci ve aydın olduklarını belirterek, "Bu insanlar bunu hak etmiyor. Demokratik ortamda herkesin ifade özgürlüğünün, haber alma özgürlüğünün olduğu, doğruların yansıtıldığı bir ortamda yaşamak istiyoruz. Can ve Erdem haftalardır tutuklu. Biz de destek için buradayız. Umarım en kısa sürede çıkacaklar ve hak yerini bulacaktır" diye konuştu.

Yalçın da gazetecilerin kendilerini sadece halka karşı sorumlu hissettiklerini ifade ederek, "Bunun tek yolu da gerçekleri yazmaktır. Biz gerçeği bulduğumuz zaman kuyumcu terazisinde tartarız, gerçekleri halka anlatırız ya da yazarız. Burada tutuklu bulunan iki gazeteci arkadaşım gazetecilik yapmışlardır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Silivri Cezaevi Can Dündar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title