Haberler

Mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül'ün İtirazlarını Reddetti

Güncelleme:

MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptıkları itiraz reddedildi.

MİT TIR'larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün avukatları aracılığıyla tutuklamaya yaptıkları itiraz, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce "usul ve kanuna aykırı hiçbir yön bulunmadığı ve kararın yerinde olduğu" gerekçesiyle reddedildi. 7. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı üst mahkemeye gönderdi. İtirazda son kararı, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği verecek.

İTİRAZI ÜST MAHKEME DEĞERLENDİRECEK

Gazeteciler Dündar ve Gül'ün avukatları, bugün sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek tutuklamaya itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, "İtiraza konu tutuklama kararında usul ve kanuna aykırı hiçbir yön bulunmadığı ve kararın yerinde olduğunu" belirterek itirazın reddine karar verdi. Hakimlik, dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. Son değerlendirmeyi, üst mahkeme yapacak.

"GERİSİ SİZİN BİLECEĞİNİZ İŞ"

Dündar ve Gül'ün avukatları sabah yaptıkları itiraz dilekçesinde, "Biz üzerimize düşeni yapıyor ve Anayasa'ya, yasalara, AİHS'ne, AİHM kararlarına aykırı olan tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir." denilmişti. Can Dündar ve Erdem Gül, 26 Kasım 2015'te "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme", "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama" suçlarını işledikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanıp cezaevine gönderilmişlerdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Can Dündar İstanbul Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (55)

HAKTAN YANA OL:

Yeni Türkiye, Tayyip''in adaleti ve hukuku. Normaldir. . .

15
45
yanıtYanıtla
Halil te dal:

Bursi AK koyunlar memleketi , sizde koyun olsa idiniz olurdu. AMA sizler gururlu demokrasiyi isteyen cumhuriyet cocuklarisiniz,

15
30
yanıtYanıtla
sokrat:

vatanın kilosu kaçpra senin orda satıyormuşsunuzda ucuzsa alayım dedim demokrasiyi isteyen cumhuriyet cocugu

yanıt0
yanıt2
1453:

hahahahahahahahahahaaaa vatanini satan cumhuriyet cocuklari

yanıt1
yanıt2
ÖHT:

AGIR TAZMINAT AYRICA KARA YOLLARINDA 50BIN SAAT KARIN TOKLUGUNA CALISMA CEZASINA CARPTIRILSIN BOSUNA ICERDE BESLEMEYIN

27
11
yanıtYanıtla
MEYA FARQİN:

Tutuklandıklarına şükretsinler...TAHİR ELÇİ gibi katledilebilirlerdi...

5
21
yanıtYanıtla
ihanet sebekesi:

len bunlari cikmamak üzere atin iceriye hak ettiler cünkü ihanet sebekesiihanetlerinin bedelini ödesinler

14
10
yanıtYanıtla
mustafa:

can canın cıktı gördün mü devlet bitti dedin sen bittin

14
8
yanıtYanıtla
Aknefer:

Oh iyi olmus. Ulkenin onunu acin ulke sahlansın varol cumhuebasbabaknım. Basımıza baskan olursun insAllah.

9
11
yanıtYanıtla
Tokatli:

hapisse hapis yat ne olmus yani.

9
10
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title