Haberler

Can Dündar'ın 'Gözdağı' Belgeseli Almanya'da Beğenildi

Gazeteci- yazar Can Dündar, Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen Türk- Alman Edebiyat Festivali Literatürk'e katılırken Gezi olaylarını konu alan belgeseli 'Gözdağı'nı anlattı.

Gazeteci- yazar Can Dündar, Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen Türk- Alman Edebiyat Festivali Literatürk'e katılırken Gezi olaylarını konu alan belgeseli 'Gözdağı'nı anlattı.

Bu yıl 1-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak 10'uncu Türk- Alman Edebiyat Festivali Literatürk'ün organizesiyle Essen- Duisburg Üniversitesi Salonu'nda düzenlenen  programa, 'Gözdağı' belgeselini hazırlayan Can Dündar konuk olarak katıldı. Literatürk Festivali Genel Koordinatörü Semra Uzun- Önder ve Literatürk Festivali'ne destek veren Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı'ndan (TAM) Andreas Goldberg'in konuşmaları ardından, konuklara Can Dündar'ın 'Gözdağı' belgeseli izletildi. Can Dündar, filmin ardından uzun süre alkışlandı.

"ALMANYA DA İYİ DİNLEDİ"

Can Dündar, Gezi eylemlerinin etkisini ve 'Gözdağı' belgeselini neden hazırladığını salonda bulanan davetlilere anlattı. Dündar'ın konuşmaları, salonda bulunan Alman izleyiciler için Almanca'ya tercüme edildi. Türkiye'deki dinleme kayıtlarına değinen Can Dündar'ın salonda çok sayıda Alman konuk bulunduğunu vurgulayarak, "Bu arada Almanya da Türkiye'yi iyi dinledi" espirisi gülüşmelere neden oldu. Sunumardından salonda izleyicilerin sorularını yanıtlayan Can Dündar, Gezi ruhunun Türkiye'de ciddi bir uyanış olarak tarihe geçtiğini belirterek, "Her ne olursa olsun orada yıkılamayan bir park, yıktırmayan bir halk var" dedi.

Can Dündar, programın sonunda salonda okuyucularının satın aldığı kitapları imzaladı. - Essen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Dündar Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title