Haberler

MİT TIR'ları Davasında Can Dündar'a 31, Erdem Gül'e 10 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

MİT TIR'ları davasında savcı, celse arasında mütalaasını açıkladı. Mütalaada gazeteciler Can Dündar için 31 yıl, Erdem Gül için ise 10 yıl hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" ve"devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak" suçlarından yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

CELSE ARASI 7 SAYFALIK MÜTALAA

Davanın 22 Nisan 2016 tarihinde görülen duruşmasında, savcı Evliya Çalışkan, mütalaasını açıklamak için bir sonraki duruşmaya kadar süre istemiş, duruşma 6 Mayıs tarihine ertelenmişti. Savcı Çalışkan, celse arası 7 sayfadan oluşan mütalaasını açıkladı.

Savcı Çalışkan, sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki 'Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarıyla ilgili dosyanın ayrılmasını talep etti.

CAN DÜNDAR HAKKINDA 10 YILDAN 31 YILA KADAR...

Sanık Can Dündar'ın "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri temin edip açıklama ve bu suça iştirak" eylemleri nedeniyle, 10 yıldan 31 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ERDEM GÜL HAKKINDA 5 YILDAN 10 YILA KADAR...

Sanık Erdem Gül'ün ise "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama" eylemi nedeniyle, 5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etti. Duruşmaya 6 Mayıs 2016 tarihinde kapalı olarak görülmeye devam edilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Can Dündar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (81)

Erdeniz:

Dikdatör böyle istiyor demekki. . .

8
26
yanıtYanıtla
giresunlu:

ooo bi sen eksiktin lan erdeniz ak part i düşmanıısn 1 sendir tanıdık seni kaybol lan

yanıt11
yanıt2
Antepli-Gazi:

Bu iki hain yuzunden yuzlerce Turkmen sehit olmustur , Sallandirin bu hainleri

15
10
yanıtYanıtla
hayri:

süriye iç savaşını bu iki gazeteci çıkarmadı bob planı gereği savaş çıktı bob eş başkanı kim bir araştır can dündar mı yoksa başkasımı

yanıt2
yanıt1
APTAL GAZİ:

HADİ YA EMİNMİSİN KLAVYECİ. ONLAR KİMSENİN SAÇİNİN TELİNE ZARAR VERMEDİ BUNU ÇOOK İYİ BİLİYORSUNUZ. SİZ KAN İÇEN VAMPİRİ TANİYORSUNUZ. BİZE YUTTURAMAZSİNİZDA BARİ KENDİ BEYNİNİZE DÜRÜST DAVRANİP ADAM OLUN.

yanıt2
yanıt1
ne adııı.....:

hani silah yoktu gerzi hain sizingibi işit yanlılarıdır antep işitin sapıklarıyla dolu hayırdır nerenden gazi oldun

yanıt2
yanıt1
gurbetci:

kus beyinli yorumcular ulke cikarini dusunemeyen zeka ozurluler tek turkiye var yikilmadik turkiyenin basian bi is gelirse sen iltica etmek icin can atiyon sanirim gel gel almanya bekliyor seni domuz etleri hazir

yanıt0
yanıt0
BİLDİĞİM BİŞEY VAR...:

EYYY AKP KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK Gİ-DE-CEK-SİN. . .

8
17
yanıtYanıtla
silivrili:

kankiniz pkklı sezgin tanrıkulu ve kiçdaroğlu kurtarsın sizi?

20
4
yanıtYanıtla
CHP,YE KURBAN OL:

ASİL PKK, Lİ SİZSİNİZ YİLLARCA DESTEKLEDİNİZ OY İÇİN OY ALSANİZ YİNE DESTEKLEYECEKTİNİZ HANGİ YÜZLE SUÇLAMAYA ÇALİSİYORSUNUZ. . . GERÇİ SİZDE YÜZ YOK BUNU TÜM DÜNYA BİLİYOR.

yanıt2
yanıt1
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title