Haberler

Can Dündar'a Adliye Önünde Silahlı Saldırı Girişimi

Güncelleme:

Gazeteci Can Dündar'a Çağlayan adliyesi önünde silahlı saldırı yapıldı. Kurşunlar Dündar'a isabet etmezken olay yerinde olan NTV muhabiri hafif şekilde yaralandı. Dündar'ı saldırıda eşi Dilek Dündar korudu.

MİT TIR'ları davasında kapsamında Çağlayan Adliyesi'nde bulunan Can Dündar'a, adliye önünde silalı saldırı yapıldı. Saldırgan gözaltına alındı. Saldırıda Can Dündar herhangi bir yara almadı. Kurşunlardan biri Dündar'ın yakınında bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal'in bacağını sıyırdı.

"VATAN HAİNİSİN" DİYE BAĞIRIP KURŞUN SIKTI

MİT TIR'ları davasının bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti karar için ara verdi. Bu sırada adliye önünde Can Dündar gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir şahıs yanına yaklaşıp "Vatan haini" diye slogan atarak Dündar'ın ayaklarına doğru iki el ateş etti. Dündar herhangi bir yara almazken, yanında bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal'in bacağını bir kurşun sıyırdı.

SALDIRGANA İLK MÜDAHALE DÜNDAR'IN EŞİNDEN

Çanakkale CHP milletvekili Muharrem Erkek, saldırı sonrası şahsın boynunu büküp elini tutttu. Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da şahsın yakasından tutup çekti.

ELLERİNİ KALDIRIP TESLİM OLDU

Silah seslerini duyan polislerin olay yerine gelmesiyle şahsın etrafını sardılar. Polisler şahsa silahını atıp teslim olmasını söyledi. Saldırgan ellerini havaya kaldırıp üzerinde silah olmadığını polislere gösterdi. Daha sonra yere diz çöktü ve yere yatarak teslim oldu.

DİLEK DÜNDAR OLAYI ANLATTI

Dilek Dündar, saldırı anını şöyle anlattı, "Silahı görünce üzerine gittim. Çanakkale CHP milletvekili de üzerine gitti. O sırada 'vatan hainisin' deyip iki defa ateş açtı. Can'ı o sırada başka bir yere kaçırdılar" dedi.

DÜNDAR: BU BİR GÖZDAĞI

Can Dündar bunun bir gözdağı olduğunu söyledi. Dündar, saldırı girişimi sonrası yaptığı kısa açıklamada, "İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm" dedi.

TWEET DE ATTI

Dündar olay sonrası "İyiyim sorumlu, hedef gösterenlerdir" tweeti attı.

NTV MUHABİRİ SALDIRIYI ANLATTI

NTV Muhabiri Yağız Şenkal olay anında oradaydı ve gelişmeyi şöyle aktardı: ''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.''

NTV MUHABİRİ HASTANEYE KALDIRILDI

Bacağına kurşun isabet eden NTV muhabiri Yağız Şenkal, tedavi için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Şenkal'in durumun iyi olduğu öğrenildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Al Jazeera Türk'ün haberine göre saldırganın üzerinden Murat Şahin adlı kimlik çıktı. Saldırgan 1976 Sivas doğumlu. Murat Şahin'nin saldırıyı bir örgüt adına mı yaptı ya da bireysel olarak mı hareket ettiği bilinmiyor.

İŞÇİ, GOP'TA OTURUYOR

40 yaşındaki Murat Şahin'in poliste 3 suç kaydı var. Şahin'in Sivas'ın Hafik ilçesi Çimenyenice köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Ailesi yıllar önce Sivas'tan göç eden Şahin'in İstanbul'da dünyaya geldiği belirtildi. 4 üvey ve 5 öz olmak üzere 9 kardeşi bulunan Şahin'in evli ve 8 yaşında bir kız çocuk sahibi olduğu öğrenildi. İstanbul Gaziosmanpaşa'da ikamet eden ve işçi olarak çalıştığı öğrenilen Şahin'in 2011 yılında kasten yaralama, aynı yıl tehdit ve hakaret, 2014 yılı içerisinde ise kapkaç nedeni ile suç kaydının bulunduğu, hakkında bir kaç kez gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Şahin'in daha önce Can Dündar'ın davasına müşteki olarak katılma talebinde bulunduğu da ortaya çıktı.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GÖTÜRÜLDÜ

Olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan saldırgan Murat Şahin, Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Görgü tanıkları saldırganın "Seni yaşatmayacağım vatan haini" diye bağırdıktan sonra silahını ateşlediğini söyledi.

KULLANDIĞI SİLAH ARAŞTIRILIYOR

Saldırganın olayda 9 mm ruhsatsız silah kullandığı belirlenirken ve silahın başka suçta kullanılıp kullanılmadığının araştırılması için balistik incelemeye gönderildi.

ADLİYEDE YOĞUN GÜVENLİK

Bu arada Can Dündar'a yönelik silahlı saldırının ardından Çağlayan Adliyesi binasına sarı basın kartı sahibi gazeteciler ve milletvekilleri haricinde kimsenin alınmadığı belirtildi.

OLAY YERİ GÜVENLİK ŞERİDİYLE KAPATILDI

Saldırı girişiminden sonra polis olay yerini güvenlik şeridiyle kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri adliye önünde ve olayda kullanılan tabancada inceleme yaptı.

SALDIRGAN HAKKINDA ŞİKAYYETTE BULUNDU

MİT TIR'ları davasından hakkında hapis cezası verilen Can Dündar duruşma çıkışı açıklamalarda bulunduktan sonra yeniden adliye binasına girdi. Can Dündar ve eşi Dilek Dündar avukatlarıyla birlikte adliye binasındaki polis merkezinde, bugünkü saldırıya ilişkin ifade verdi; saldırgan Murat Şahin hakkında şikayette bulundu. Dündar ifade verdiği sırada aynı davadan yargılanan Erdem Gül de polis merkezinin kapısında bekledi. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de adliyedeki polis merkezine gelerek Dündar ile görüştü. Yaklaşık 2 saat ifade veren Dündar ve eşi, emniyet müdürlüğünden görevlendirilen polis korumaları eşliğinden adliyeden ayrıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Can Dündar Çağlayan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (319)

ANTİCİHADİST:

LEGALİZASYONA UĞRATILMAK İSTENEN HAREKETLERİN SAHİBİ AKP DENİLEN TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SONU GELİYOR

27
10
yanıtYanıtla
VIDI VIDI YAPMA:

SEN ÖYLE DUSUN ASIL TERÖRCILERE LAF ETME HERSEYE AKP YİDE KARIŞTIRMA ANTIMISIN NESIN

yanıt8
yanıt4
orbay:

allah belasini versin. muz cumhuriyeti olduk be. Adam gazeteci, yazdiklarini begenirsin begenmezsin, konusmak, arastirmak adamin isidir devletin veya hukumetin sozcusu degil. YETER ARTIK

27
9
yanıtYanıtla
cengizzz:

allah akpninde saraydakininde ona oy verenlerinde bin belasını versin. . .

19
13
yanıtYanıtla
DİYARBEKIRLİ:

SENINDE BELANI VERMIŞ ZATEN CENGIZMIISN NESIN AKP KADAR TAŞ DÜŞSÜN BASINA

yanıt4
yanıt4
mirzo.:

bir. taraf. suskun. olursa. diğer. taraf. istedığıni. yapar. kürtlere. yapıldıği. gibi.

18
11
yanıtYanıtla
VATANDAŞX:

Birisi sağolsun ki memleketi barut fıçısına çevirdi. Birileri koltuk sahibi olmak için memleketi iç savaşa, ateşe atmaktan çekimiyor. Bu balon fazla şişmez. . ! Bu ülke iç savaşa gidiyor. . .

20
8
yanıtYanıtla
HDP:

mafya devleti olmuşuz Allah sonumuzu hayır etsin

12
16
yanıtYanıtla
c. kaya - amerika:

HERİF SİVASLIYMIŞ. . Tipik İç anadolulu. . görgüsüz yobaz bagnaz bir tip. . hiç şaşırmadım.

22
6
yanıtYanıtla
KAYSERİ BİR BAŞKADIR:

HERKESİ BİR TUTMA KARDEŞ! HERKES BİR OLMAZ İSTİSNADA OLSA İYİ İNSANLAR VARDIR AMA ONLARDA GARİPTİR DIŞLANMIŞTIR EZİKTİR FAKİRDİR!

yanıt0
yanıt0
Tüm 319 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title