Haberler

Çan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Çanakkale’nin Çan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Çan Belediyesi düğün salonunda anma programı düzenlendi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Çan Belediyesi düğün salonunda anma programı düzenlendi.

Programa Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Egitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak,Biga Müftüsü Eyüp Baldemir, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Çan Esnaf Odası Başkanları ve çok sayıda Çan halkı katıldı. Fatih Camii İmam Hatibi Hikmet Kertik hocanın Kuran okumasıyla başlayan program, ardından M.Ali Barman, Halit Aydın Yusuf Arslan hocaların ilahi okumasıyla devam etti. İlahilerin bitiminden sonra konuşma yapan Çan İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak, "Örnek insan yüce nebinin daha yakından tanıtılması, daha iyi anlaşılması ve onun rehberliğinde dindarlığımızın pekiştirilip geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Hz. Peygamberimiz bir Müslüman için anı olabilir mi? Anılar geçmişte olanlardır. Anma geçip gitmişin dolaylı bir anlatımıdır. Unutulmayan, birde Peygamber efendimiz için hayatın tam merkezinde olan birisinin anılmasından söz edilemez. Anmak için unutmak gerekir" dedi.

İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak'ın yaptığı konuşmasının ardından, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen yaptığı konuşmada, "Hz. Peygamber neler tavsiye etmiş, komşu komşuya, Müslüman Müslümana, esnaf esnafa nasıl davranacak, programlarımıza gelenlere bunlar gösterilecek. Herkes mahallesinde, sokağında bu ahlakı kazanır ise Türkiye genelinde ve İslam aleminde de birlikte yaşamanın adabını, hukukunu, ahlakını, öğrenmiş oluruz. Ey inananlar barışa, İslam'a, huzura, saadete toptan girin ve şeytanın ayak izlerine tabi olmayın. Şeytanın ayak izini değil kainatın fahri ebedisinin mübarek ayaklarının izinden gidin ki cennete gidesiniz. Bu vesileyle bunları yapıyoruz. Amacımız Hz. Peygamber ahlakıyla ahlaklaşmak ve insan denilen mübarek varlığı asli hüviyetine oturtmak, cennete girecek kıvama gelmelerini sağlamak. Allah dostlarının bütün gayeleri de insan denilen kutsi varlığın cehennemde yanmamasıdır. Çünkü onun yeri cennettir. Cennete girsin bütün gayeler budur "dedi.

Konuşmasının sonunda Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak konuşmacı Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen'e çiçek takdim ettiler. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Kuzu Ali Osman Bayrak Osman Özkan Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title