Haberler

Can: "Biz 325 Bin İnsanımızın Vebalini Taşıyoruz"

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’ta yaşayan 325 bin insanın vebalini taşıdıklarını söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'ta yaşayan 325 bin insanın vebalini taşıdıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Şevket Can, Kent Lokantası'nda yaptığı basın toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları, devam eden çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Suruç ve Adıyaman'daki terör olayını kınayarak sözlerine başlayan Başkan Can, büyükşehir yasasıyla zor günler geçirdiklerini artık zor günlerin geride kaldığının altını çizdi. Can, "Tabi göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Büyükşehir yasasına alışmaya çalıştık. Gerçekten bu yasanın ilk defa uygulanmasından dolayı, belediyeciliği de bilmemize rağmen biraz sıkıntılı günler çektik. Tabi bu yasa şöyle incelediğimiz zaman küçük belediyeler için çok güzel ama bizim gibi 54 ilden büyük bir nüfus yapısına sahip olan Tarsus için pekte olumlu değil. Tabi bunları vatandaşımızda detaylı bir şekilde bilmiyor. Biz geldiğimiz günde hep bu yasayı anlattık. Bu yasayı hükümetimiz çıkardı. Bizlerin de görevi bu yasayı uygulamak. Artık yasanın olumlu yanlarını ya da olumsuzluğunu anlatmaktan ziyade biz nasıl hizmet yapacağız, biz nasıl vatandaşımızın duasını alacağız derdindeyiz. İnşallah bu yasaya rağmen Tarsus'umuzda sizlerle birlikte, hemşehrilerimizle birlikte güzel hizmetler yapıp vatandaşımızın teveccühünü kazanacağız" dedi.

1 Nisan 2014 tarihinden itibaren yapılan hizmetleri anlatan Başkan Can, "Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi, Taşkuyu Mağarası, Haydar Aliyev parkı, Canlı Hayvan Pazarı, Bağlar Spor Okulu, Ahmet Yıldırım Taziye Evi'ni hizmete açtık, Yeni Mahallelere Hoparlör Sistemini hayata geçirdik. Gençlerin KPSS çilesi ile uğraştığı bir dönemde 45 çalışanı sözleşmeli memur yaptık. Tüm partilerin seçim beyannamesine koyduğu asgari ücretin daha fazlasını 7 ay önce vererek işçimizin maaşlarını 1880 TL. yaptık. Kurduğumuz Sosyal Marketle 6 ayda yaklaşık 1600 aileye, binlerce insana giyim yardımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın acısını paylaşmak adına Tarsus'un dört bir köşesine erkek ve bayanlardan oluşan hocalarımızı gönderiyoruz. Her Cuma sabah namazının ardından bereket çorbası dağıtıyoruz. Ramazan ayında yaklaşık 150 bin vatandaşımıza iftar, 30 bin hemşehrimize de sahur verdik. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi yaklaşık 15 bin aileye erzak yardımı yapıldı. Yaz mevsiminde Kur'an kurslarında ve camilerde ilim öğrenen çocuklarımızı ücretsiz olarak havuzlar götürüyoruz. Daha önceden dağıtılan parke taşlarının yeni yasayla bize bağlanan mahallelerde döşettik. Modern sinyalizasyon ışıkları ile Tarsus'umuza ayrı bir renk kattık. 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın spor salonundan ücretsiz faydalanmasını sağlıyor. Kamyoncular ve Tırcılar kooperatifini parke taşlarla döşedik, Traktörcüler sitesini asfaltladık. Tarsus'a bağlı yeni mahallere kırtasiye yardımı yapıldı. Amatör spor kulüplerimize yardım yaptık" şeklinde konuştu.

Devam eden ve yapılacak hizmetler hakkında detaylı bilgi sunan Başkan Can, "Gazipaşa mahallesi, Şahin mahallesi, Yeşil mahalle, Tozkoparan Zahit mahallelerine taziye evi, Barbaros mahallesine de cami ve taziye evi yapıyoruz. Hazırlattığımız ücretsiz tip projelerle vatandaşlarımızın ev yapmalarına yardımcı olurken, köylülerimizin ekonomilerine katkı sağlıyoruz. Tarihi Ticaret Merkezi ihale aşamasında, bölgede tek Engelli Parkını inşaa ediyoruz. Engenekon Mahallesi parkı, havuz ve yaşam boyu spor merkezi projemiz hazırlanıyor. Turkuaz Çarşısı semt pazarına dönüştürülecek. Şehrimize lunapark getiriyoruz, şuan şelale yakınlarında kurulumu devam ediyor. Bozuk yollarımızda Mersin Büyükşehir belediyemizle birlikte asfaltlama çalışmalarımız sürüyor. Kleopatra yanına Vuslat Meydanı yapılacak, Kapanan 89 köy okulumuzu sosyal tesis olarak hizmete açmak için çalışmalar yapıyoruz. Tozkoparan ve Fevziçakmak mahallelerine 2 adet köprü yapacağız. Kentsel dönüşüm ve Berdan Nehri ıslah çalışması projelerimiz arasında yer alıyor" ifadesini kullandı.

Eşit hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Can, şöyle devam etti:

"Bizim belediye olarak düşüncemiz dini, dili, ırkı, milleti ne olursa olsun ayrım yapmadan karınca kararınca bütün vatandaşlarımıza hizmet etmek ve dualarını almak. Biz mütevaziliğimizi ve alçak gönüllülüğümüzü her zaman koruyacağız, biz kırmadan, dökmeden, incinmeden, incitmeden görevimizi yapacağız. Bu görev vebal isteyen kutsal bir görevdir. Hepimiz bu kutsallığa yakışır şekilde başkandan yardımcılarına, meclis üyelerine, işçilerimize varıncaya kadar güzel bir şekilde Cenab-ı Allah'ın izniyle yapmamız gereklidir. Vatandaşlarımızı ayrıştırmadan ayrım yapmadan eşit hizmet anlayışıyla hizmetler vermek bizim görevimizdir. İşimiz hem kolay hem zor. İşi bildiğimiz için kolay, olay yokluk varlık meselesi değil. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar paramızı yerinde harcamamız gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Biz 325bin insanın vebalini taşıyoruz. Harcadığımız her kuruşta 325bin insanın hakkı var. Biz emanetçi isek bu emanete en güzel şekilde sahip çıkmak zorundayız, güzel hizmetler yapmak zorundayız. Yaptığımız projelerle, yaptığımız işlerle memleketimizde ses getirmemiz lazım. Düşüncemiz ve niyetimiz budur Cenab-ı Allah inşallah gönlümüze göre verir."

Başkan Can, basın mensuplarında gelen soruları da cevapladı.

Makam arabası konusundaki soruya cevap veren Başkan Can, "Daha önce Mersin Büyükşehir Belediyesinin bize vermiş olduğu makam aracımız kaza yaptı. Makam aracımız kalmayınca bizde gittik, bir makam aracı kiraladık. Koluman firması bizi ziyaret ettiğinde 'şehrimizde bir Mercedes fabrikası var ama biz araba kiralıyoruz' dedim. Sağ olsunlar bizim ricamızı kırmadılar, kendileri bize daha düşük fiyata araba kiraladılar ve sembolik bir fiyat alacaklar, oda sadece bakım parası olacak. Olay bundan ibarettir" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Can Adıyaman Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title