Haberler

Çan Belediyesi'nden Altyapı Atağı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Belediye 2013 yılında birbiri ardına yaptığı yatırımlarla, günden güne Çan'ı değiştirmeye devam ediyor.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Belediye 2013 yılında birbiri ardına yaptığı yatırımlarla, günden güne Çan'ı değiştirmeye devam ediyor.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan'ın altyapı sorununa köklü bir çözüm getirmek için, "Görünenden daha fazlasını yapıyoruz" diyerek yola çıktıklarını ve Çan'ın çok büyük bir bölümünün altyapısını değiştirecek çalışmalara başladıklarını açıkladı. Alt yapı törenine Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Ak Parti Çan Kadın Kolları Başkanı Aynur Subaşı, kamu ve özel sektör yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayarak, halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu törende yaptığı konuşmasında, "Çan bugün tarihi bir güne şahitlik etmektedir. Çan'ın alt yapı sorunu 13,5 milyonluk dev yatırımla çözüme kavuşacak ve bundan böyle her yağmur yağdığında artık Çan'ı sel basmayacaktır. Bu çalışmalar mahalle mahalle 2 yıl boyunca devam edecek. Bu süreçte tüm Çanlılardan sabırlı olmalarını rica ediyorum. İnşallah sabrın sonu selamet olacaktır. Biz çok büyük bir riske girdik. Hiç bir Belediye Başkanı seçimlere 1 yıl kala altyapıya girerek şehri şantiye meydanına çevirmez. Ama biz elimizi taşın altına koyduk ve bu işe giriştik. Çünkü bizim gayemiz Çan'a hizmet etmek, sizlerin sorunlarını biran önce çözmek. Çünkü, Çaydanlık bakmakla kaynamaz" dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, alt yapı çalışmaları kapsamında yağmur suyu şebeke hattı ile kanalizasyon şebeke hattını birbirinden ayırdıklarını söyledi. Kuzu, "Eskiden tek bir hat olduğu için bu şebeke hattı yetersiz kalıyor ve de sürekli taşkınlar meydana geliyordu. Artık bu iki hat ayrılıyor ve de eski boruların yerine büyük borular döşenerek yeni şebeke hattı kuruluyor. Tam 60 km şebeke hattı döşeniyor. Ucuca eklesek Çan'dan Çanakkale'ye kadar uzanıyor bu yeni şebeke hattı.

Aynı zamanda Atıksu Arıtma Tesisi de yapılıyor. Bundan sonra atıksular, arıtma tesisinde arıtılacak" diye konuştu. Başkan Kuzu'nun konuşmasının ardından program, pilav ikramıyla sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Kuzu Yakup Tat Çanakkale Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title