Haberler

Çan Belediyesi Geleneksel 3. Satranç Turnuvası Başladı

Çanakkale’nin Çan ilçe Belediyesi 3. Satranç Turnuvası İlçenin Menderes Parkı’nda düzenlenen açılış programıyla start aldı.

Çanakkale'nin Çan ilçe Belediyesi 3. Satranç Turnuvası İlçenin Menderes Parkı'nda düzenlenen açılış programıyla start aldı. Çok sayıda satranç oyuncusunun katılım sağladığı turnuva maratonu 4 gün boyunca devam edecek.

Çan Belediyesince 3. kez düzenlenen turnuvalar önceki yıllarda olduğu gibi yine bu yılda ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler kategorilerinde planlandı. 4 Gün boyunca kıyasıya bir mücadele sergileyen oyunculara birbirinden güzel ödüller verilecek. Her kategoride ilk üçe giren oyuncuların birincilerine notebook, ikincilerine tablet, üçüncülerine ise MP3&MP4 çalar ile ayrıca bu yıl geçen yıllardan farklı olmak üzere dereceye giren oyuncular madalya ve kupa almaya da hak kazanacaklar. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Satranç Turnuvalarının açılış konuşmasında "Her zaman dediğimiz gibi, biz belediyeciliği fiziki belediyeciliğin ötesine taşıyarak, sosyal ve kültürel alanlarda da kendimizi kanıtladık. 3 Yıl önce satranç turnuvalarımızın ilk adımını attık ve sizlerin de güzel bir teveccühü oldu. Tüm spor dalları birbirinden değerli olmakla beraber, satranç aynı zamanda asil bir oyundur çünkü satranç, doğru karar verebilmek adına, stratejik düşünmeyi gerektiren çok iyi bir spor ve oyundur. Bu anlamda özellikle küçük yaşlarına rağmen, bu spora gönül veren çocuklarımızı ayrıca kutluyorum. Ayrıca onlara destek olan anne ve babalarına da teşekkür ediyorum. Çan Belediyesi olarak biz her sosyal projemizi geleneksel hale getirdik ve bu çok önemli ve anlamlı. Çan Belediyesi var olduğu sürece, bu tür etkinlikler devam edecektir, üstelik biz olsak da olmasak da, çünkü iyiden geriye dönmek zordur, eğer siz çıtayı yükseltirseniz bir daha kimse onu aşağıya indiremez. Bu da Çan için, çocuklar için, gelecek için büyük bir kazanım. Son olarak bizlere teknik destek sağlayan hakem arkadaşlarımıza, organizasyonda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, elbette en önemlisi tüm bunların olmazsa olmazı siz değerli oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Menderes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title