Haberler

Çan Belediyesi 3. Üretken Kadınlar Fuarı Kapılarını Açtı

Çan’da bu yıl da toplumun ve ailelerin temeli olan kadınlar unutulmadı.

Çan'da bu yıl da toplumun ve ailelerin temeli olan kadınlar unutulmadı. Çan belediye 3. Kez üretken kadınlar fuarının tüm kadınların hizmetine açtı.

Çan Belediyesi 3. Üretken Kadınlar Fuarı, Atatürk Şehir Meydanında bulunan Belediye Sanat Galerisinde kapılarını vatandaşlara açtı. 3 gün boyunca devam edecek Üretken Kadınlar Fuarında, Çanlı kadınların el emeği göz nuru çalışmaları ve Tarihi Çan El Dokuma Halıları görücüye çıktı. Onlarca kadının bin bir emekle ortaya çıkardığı el işlerini sergilediği fuar, daha ilk günden yoğun ilgi görmeye başladı. Açılış törenine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Okan, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kamu Kurum Yetkilileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesiminden önce açılış konuşmasını gerçekleştiren Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Hayatımızın müsebbibi, hayat arkadaşlarımız, şefkat timsali annelerimiz, bacılarımız, hayatımızı şekillendiren ilk öğretmenlerimiz, geleceğimizin saygıdeğer mimarlarıdır kadınlar. Tarihimizin her devrinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlıklar göstermiş, cephelerde kahramanlıklarıyla destanlaşmış, toplumumuzun temeli yine kadınlarımızdır. Sadece nüfus olarak milletimizin yarısını oluşturduğu için değil, her şeyden önce birey olduğu için, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci dereceden etkin olduğu için, kadının her sorunuyla öncelikli olarak ilgilenilmesi gerektiği açıktır" dedi.

Kuzu, "Gelişmiş toplumlara baktığımızda, kalkınmalarının ve gelişmiş bir devlet olmalarının temelinde aile kurumunu huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınlarımızı görmekteyiz. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, geleceğinden emin bireyler yetiştirmek ve üretime katılmak için olağan üstü gayret göstermektedir. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz fuarımızda da Çanımızın üretken kadınlarının el emeklerine, o fedakar gayretlerine şahit olacağız. Yine Çanlı kadınlarımızın elleriyle dokuduğu, Tarihi Çan El Dokuma Halısı'nda çanımıza özgün o kadim motiflerin nasıl ilmek ilmek halılara dokunduğunu göreceğiz. Aslında kadınlarımız sadece bir gün değil, her gün hatırlanmalı ve her günün hak ettikleri en güzel gün olması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu vesile ile kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor bu güzel fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Kuzu AK Parti Çan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title