Haberler

Çamlıyayla'da Arıcıların Sorunları Ele Alındı

Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, ilçede çok iyi bal üreten ve bu işi layıkıyla yapan arıcılara sahip olduğunu bildirdi.

Çamlıyayla Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla Belediyesi ve Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda "Çam Basra Böceği Tanıtma ve Yaygınlaştırma" çalıştayı yapıldı.

Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, çalıştayda yaptığı konuşmada, insanlık tarihinin var olduğundan bu yana bal ve bal ürünlerinin önemli bir besin maddesi haline geldiğini söyledi.

Çamlıyayla'nın çok iyi bal üreten ve bu işi layıkıyla yapan arıcılara sahip olduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Piyasada, pazarda istediğimiz noktada değiliz. İstediğimiz noktaya ulaşabilmek için de doğru adımları ve hamleleri atmıyoruz. Buradaki projenin temel amacı her geçen gün artan, büyüyen ve kar marjı yükselen bu sektörde bizim gibi isminin başında çam olan bir ilçenin bu sektörün paydaşlarından birisi olması. Arıcılık deyince bizim aklımıza hep bal geliyor. Arıcılık sektöründe sadece bal değil, polen, arı sütü, arı yağı gibi çok fazla sayıda sektörde ilgi gören alan var. Bu ürünlerde pek de istediğimiz noktada değiliz. Çünkü bugüne kadar somut olarak kurumların iş birliği yaptığı, yasal ve sağlam bir mevzuata dayanmış bir arı sektörümüz yok. Bireysel çalışmalarla ayakta kalmaya çalışan küçük arıcılarımızla bu işi yürütmeye çalışıyoruz."

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı da balın ilçeleri için önemli bir gelir kapısı olduğunu bildirdi.

Çamlıyayla'da arıcılıkla uğraşan çok sayıda kişi olduğunu aktaran Tepebağlı, "Arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımız Çamlıyayla'daki üretimlerinde istedikleri verimi alamayınca Türkiye'nin dört bir tarafına gitmektedir. Gerek kır balı olsun, gerekse yerli çam balı olarak değişik balları üretmek için ülkemizin çeşitli yerlerine gidiyorlar" dedi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Tepebağlı Çamlıyayla Basra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title