Haberler

Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği"

Rize'de bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" başladı.

Rize'de bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" başladı.

Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince (ÇADOSK) düzenlenen şenlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etkisini sürdüren kara rağmen vatandaşlar horon oynayarak eğlendi. Bazı katılımcıların ise naylon ve şambrel ile kaydıkları görüldü.

Jandarma ekipleri, yaylaya zincirsiz araç çıkmasına izin vermedi. Ekipler, zincir takmasını bilmeyen sürücülere yardım etti.

Çamlıhemşin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Engin Albardak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hava muhalefeti nedeniyle şenliğe katılımın az olduğunu söyledi.

Şenliğe yarın daha büyük katılım olmasını beklediklerini vurgulayan Albardak, "Bu yıl, her yıldan farklı olarak kardan Atatürk figürü hazırlandı. Şenliğimiz her sene kayma sırasında meydana gelen sakatlanmalarla gündem oluyor. Bu yıl güzel şeylerle gündeme gelmek istiyoruz. Umarım bir sorun çıkmaz." dedi.

Albardak, şenlik kapsamında kardan adam ve halat çekme yarışmaları düzenleneceğini söyledi.

Kayak Federasyonu'nun 2. Biatlon Türkiye Şampiyonası gerçekleştireceğini de anlatan Albardak, "Yarışmaya çeşitli illerden 108 sporcu katılacak. Bu etkinliği, üçüncüsünü de yaptıktan sonra artık uluslararası boyuta taşımayı planlıyoruz." diye konuştu.

Şenliğe katılan Hürrem Bilgin, eğlendiklerini dile getirerek, "Şambrel ile kaymak biraz tehlikeli ama heyecan verici. Çok korkmadım, insan kısa bir süre sonra alışıyor." dedi.

Kardan Atatürk'ün figürü yapıldı

Naci Edi, beş arkadaşıyla birlikte kardan Atatürk'ün figürünü yaptıklarına dikkati çekerek, "Rize Meydanı'nda bulunan Atatürk heykelinin aynısını yapmaya çalıştık. Normalde iki günde yapabilirdik ancak hava şartlarından dolayı ancak 4 günde tamamlayabildik." ifadelerini kullandı.

Şenlik, yarın yapılacak kardan adam, halat çekme ve biatlon yarışmaları ile sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çamlıhemşin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title