Haberler

Çamlıca Camisi'nin Minareleri Yükselmeye Başladı

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen: "Kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan caminin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı"

Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan Çamlıca Camisi'nin minareleri yükselmeye başladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, aynı anda 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere 60 bin kişinin ibadet edebileceği cami projesinin Çamlıca Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği kontrolünde yürütüldüğünü ve caminin tamamen hayırseverlerin bağışıyla yapıldığını belirtti.

"Asrın projesi Marmaray, asrın mührü de Çamlıca Camisi. O mühür, inşallah Üsküdar'a vuruluyor" ifadesini kullanan Türkmen, şöyle devam etti:

"Cami tamamlandığında İslami Eserler Müzesi ve otoparkı da olacak. Adeta Üsküdar'a yeni bir park yapılıyor. 250 bin metrekarelik muazzam bir park. Cami, Çamlıca'nın siluetine de o kadar yakıştı ki minareleriyle kubbesiyle hiç gözü yormuyor. İstanbul estetiğine de uygun, birçok yerden de gözükecek bir şaheser. Çamlıca Cami, eski geleneksel mimarimize uygun ve 6 minareli güzel bir cami olacak. İstanbul'a ayrı bir renk, zenginlik katacak. Büyük Çamlıca'daki anten kirliliği de kaldırılacak. Antenler, buradan alınarak boş bir alanda tek çatı altında toplanacak."

Türkmen, yapımı tamamlandığında Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliğini taşıyacak Çamlıca Cami'nin 3 yıl içinde ibadete açılmasının beklendiğini, 37 bin 500 cemaat kapasiteli dev caminin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlattı.

Caminin otopark, sanat galerisi, konferans salonu ve kütüphane gibi bölümlerinin kaba inşaatının bittiğini kaydeden Türkmen, "A blok, namaz kılma seviyesine kadar yükseldi. B blokta ise kubbelerin yapımına başlandı. Kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan caminin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı" dedi.

Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Şefik Türkmen Hilmi Türkmen Üsküdar Çamlıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title