Haberler

Çamlıca Camisi'nde İlk Teravih Namazı Kılındı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çamlıca Camisi'ne vatandaşların gelişi

Teravih namazının kılınışı

Vatandaşlarla röportaj

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan ve temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı

Yapımına 3 yıl önce başlanan, kaba inşaatının büyük bir kısmı tamamlanan, Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi Çamlıca'da binlerce kişi teravih namazını kıldı.

Üsküdar Belediyesinin verdiği iftar yemeğinin ardından Çamlıca Camisi'nin yapıldığı alana gelen vatandaşlar, teravih namazına bir saat kala caminin avlusunu doldurdu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cami avlusunda yer kalmadığı için vatandaşlar hasırları alarak, ön bahçede saf tuttu.

Binlerce kişinin Kadir Gecesi'nde teravih namazını kılmak için geldiği camide renkli görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temel atma töreninde camiyi Kadir Gecesi'nde açacaklarının sözünü verdiklerini ve bu sözü tuttukları için mutlu olduklarını aktardı.

Yaklaşık 7 ila 8 bin civarında vatandaşın teravih namazını kıldığını tahmin ettiklerini ifade eden Külünk, "Temel atma töreninde verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için mutluyuz. İnşallah cami inşaatını da bitirerek tamamen ibadete açarız. Güzel bir atmosfer ve insanların buraya akın akın geldiğini görmek bizleri mutlu etti." dedi.

Çamlıca Camisi'nde namaz kılan vatandaşlar ise camiyi çok beğendiklerini ve Kadir Gecesi'nde halka açılmasının ayrı bir önem taşıdığını ifade ettiler.

Bu arada, teravih namazına AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ergin Külünk Kadir Gecesi Üsküdar Çamlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title