Haberler

Çamlıca Camii Ortaya Çıkmaya Başladı

Güncelleme:

Aynı anda 37 bin 500 kişinin ibadet etme imkanına sahip olması planlanan Çamlıca Camii'nin inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul'da yapımına 11 ay önce başlanan 37 bin 500 kişi kapasiteli Çamlıca Camii'nin inşaatı hızla sürüyor. 268 rakımlı Çamlıca Tepesi'nde yapılmakta olan camiinin 2016 yılının Kadir Gecesi'nde ibadete açılması bekleniyor. DHA Gökyüzü kamerasıyla çekilen görüntülerde alt katlarda bulunan otopark, sanat galerisi, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerin yer alacağı kısımların kaba inşaatlarının tamamlanmakta olduğu, minarelerin yükselmeye başladığı görüldü.

TEMELİ 2013 YILINDA ATILMIŞTI

Caminin temeli 6 Ağustos 2013'de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından atılmıştı. Bayraktar, caminin Selçuklu-Osmanlı mimari çizgisinde, İstanbul'un sembollerinden birisi olacağını belirterek, fikir projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemişti.

AYNI ANDA 37 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin web sitesinde yer alan göre, Çamlıca Tepesi'ne modern ve görkemli bir yapı olarak inşa edilen cami 57 bin 500 m²'lik arsa üzerine yapılıyor. Cami olarak yaklaşık 15 bin m2' lik bir alanı kaplıyor. Aynı anda 37 bin 500 kişinin ibadet etme imkanına sahip olabileceği bir yapıda dış avlu ve sundurma kısımları, gerekli durumlarda cemaat kapasitesine eklenerek elli bin ve daha fazla sayıda insanımızın ibadet edebilmesine imkan sağlayacak.

ESERDE 6 MİNARE BULUNUYOR

Eserde bulunan altı minarenin dört tanesinin yüksekliği 107,10 m; diğer iki minare ise avlu kısmında ve 90 metre yüksekliğinde. Caminin ana kubbesi yerden 70.70 m yüksekte ve 34.00 m çapında. Caminin çevresinde 24. bin m² içerisinde yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuk oyun parkları, süs havuzları vs'den oluşan peyzaj alanı planlandı. Gelen misafirlerin araç park ihtiyacını karşılaması için de yapının içerisinde dört katlı yaklaşık 3 bin 500 araç kapasiteli otopark yapılıyor.

Cami içinde kadınların da rahat ibadet edebilmeleri için özel bir bölüm bulunuyor. Engelli vatandaşlar da aynı titizlikte düşünüldü. Gelen turistlerin ise rehber eşliğinde yapıyı tanımaları sağlanacak. Cami kompleksinde atölyeler, kütüphane, galeri, konferans salonu, Türk İslam Eserleri Müzesi de bulunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kadir Gecesi İstanbul Çamlıca Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500

Yorumlar (18)

Sassa:

Camiyi istemiyenler cemevi istiyen hainlerdir hepsini kesicen bunların Yavuz Sultan Selim Hanın Mekanı cennet olsun kızılbaşlara haddini bildirdiği için

9
33
yanıtYanıtla
DOÇKA:

AMAN NE İYİ JAPONYA İNGİLTERE ABD RUSYA ÇİN KANADA AVUSTRALYA UZAY VE DİĞER BİLİMLERE YATIRIM YAPAR BİZ TÜRKİYE İSE HALA CAMİYE ULAN AFRİKA BİLE UYANDI BE CAMİLER YIKILIYOR BİLİM TESİSLERİ İNŞAA EDİYOR HALA BİZİMKİLER CAMİDE CAMİ ALIN CAMİNİN MİNARESİNİ NEYSE OLUM YOK İŞTE LAN YOK TANRI YOK

9
25
yanıtYanıtla
KAYGILI:

SÜREKLİ CAMİLER YAPILIYOR AMA HİÇ OKUL İNŞAATI GÖRMÜYORUZ OKUL SAYISI YETERSİZ,SINIFLAR ÜST ÜSTE BİR DE TAM GÜN OKUL YOK ÇÜNKÜ SAYI YETERSİZ.ÇOCUKLAR GERİ KALAN ZAMANLARINI SOKAKTA ORDA BURDA GEÇİRİYOR.MECBURİYETTEN ÖZEL OKULA GÖNDERİYORUZ.HÜKÜMET EĞİTİME NİÇİN DEĞER VERMİYOR MERAK EDİYORUM..

13
14
yanıtYanıtla
anti-başınabakanotherline@gmail.com:

öyle deme kaç yerde birden imam hatip liseleri yapılıyor hem de ne paralara ihale ediliyor bir bilsen! okullara kömür parası vermeyen devletin yapıyor hem de!! paralel kardeşlerinin özel okullarına gidenlere 1000 er lira burs veren ama parasız kalıp okula gitmek yerine çalışmak zzorunda kalan çocukları ucuz iş gücü yapabilsinler diye yasalar da çıkaran müslüman başına bakanınızlı devlet yapıyor hem de...

yanıt0
yanıt0
Eren CANabc@yahoo.com:

Neden olabilir güzel kardeşim, tabii ki millet bilinçlenip uyanmasın diye, önceki yönetimlerin yaptığı gibi aynısını bu yönetim de maalesef yapmaya başladı, dini istismar, sürekli cami yapılıyor belli bölgelere, yapılsın ama bir çoğunun içi en kalabalık namazlarda bile dolmuyor, üstüne üstün tüm masrafları vatandaşa yükleniyor, halbuki güzel dinimiz sizin de ifade ettiğiniz gibi eğitime o kadar önem veriyor ki, Kitabımızın üçte biri düşünmekle ilgili, bu da dinimizin ilme, eğitime bakışını göstermez mi acaba?

yanıt0
yanıt0
ALİ:

ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE HİZMET VERENLERDEN

21
5
yanıtYanıtla
INSAN123@gmail.com:

amin kardeşim

yanıt0
yanıt0
AHMET:

YORUMLARA BAKIYORUMDA HAKKATEN BU CAMİİLERİ KİM DOLDURACAK HERKES ATEİST OLMUŞ

14
8
yanıtYanıtla
ZAFER:

Yaşasın.. yaşasın.. çılgınlar gibi koşmaz istiyorum Çamlıca tepesine .inşaatın tbaşında beklemek istiyorum bir an önce bitsin diye . en büyük ihtiyacdı 37.500 kişilk camii .. budur işte gelişmiş ülke dünya lideri budur. vizyona bak hay maşallah . bu arada bizim bir Avrupa Birliği üyeliği vardı ama onu sonra düşünürüz şimdi bu anın öutluluğu yaşayalım. hayda bre.

10
12
yanıtYanıtla
kapkara:

HEYBETİN VE GÖRÜNTÜNLE BU ÜLKE DÜŞMANLARINA YETECEK SİN..

12
7
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title