Haberler

Çamlıca Camii'nin Üzlerce Kilo Altın ve Gümüşten Yapılan Minyatürü Sergileniyor

YAPIMINA yaklaşık 38 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatı tamamlanmadan 233 kilogram külçe altın ve 73 kilogram gümüşten inşa edilen minyatürü tamamlanarak mücevher fuarında sergilenmeye başlandı.

YAPIMINA yaklaşık 38 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatı tamamlanmadan 233 kilogram külçe altın ve 73 kilogram gümüşten inşa edilen minyatürü tamamlanarak mücevher fuarında sergilenmeye başlandı. Minyatürün inşaatının 27 ustanın çalışmasıyla 71 günde tamamlandığı öğrenildi.

GERÇEĞİNİN 2017 YILI İÇİNDE AÇILMASI PLANLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden inşaatın önemli bir adımı olan dev kubbenin yapımı tamamlandı. Üzerine Türk bayrağı çekilen 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı bulunan dev kubbenin dışında camide irili ufaklı 70 kubbe daha bulunuyor. Şu anda kubbenin kurşunla kaplama işlemine hazırlık çalışmaları sürüyor. Çamlıca caminin yapımı tamamlanan 6 minaresinin toplam uzunluğu 608 metre. Caminin 2017 yılı içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

ALTIN VE GÜMÜŞTEN MİNYATÜRÜ SERGİLENİYOR

Çamlıca caminin inşaatı tüm hızıyla sürerken, altın ve gümüşten imal edilen minyatürü tamamlanarak 43'cüsü Yeşilköy CNR expo'da düzenlenen İstanbul Jewelry Show fuarında sergilenmeye başlandı. Nadir Metal Rafineri tarafından yapılan Çamlıca camii minyatürü 27 ustanın çalışmasıyla tam 71 günde tamamlandı. Camii minyatürünün kubbe, çatı sundurmaları, minare ve şadırvan bölümünde 75 kilogram dökme gümüş, minare sütunları, şerefelerinde ve uç alemlerinde 25 kilo dökme altından yapıldı. Minyatür camii inşasında 1805 adet 100 gramlık külçe altın, 1384 adet 20 gramlık külçe altın ve 25 adet 100 gramlık külçe gümüş kullanıldı. Minyatür 185 cm boyunda, 85 cm eninde ve 105 cm yüksekliğinde. Minyatürün toplamında 233 kilogram 680 gram altın, 73 kilogram 540 gram gümüşten oluşuyor.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Çamlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title