Haberler

    Camiye Irkçı Saldırının Altından Askeri İstihbarat Çıktı

    Güncelleme:

    Avusturya'da 5 Mayıs'ta inşaatı devam eden camiye düzenlenen ırkçı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

    MİNAREYE DOMUZ KANI DÖKTÜLER

    Saldırganlar, minareye iki domuz başı astı, domuz kanı döktü. Saldırıdan sonra aşırı sağcı Partei des Volkes (Halkın Partisi) yöneticisi Thomas K. şüpheli olarak gözaltına alındı. Ertesi gün de suç ortağı Georg B. yakalandı. Olay kamuoyuna, "Aşırı sağcılar camiye saldırdı" diye yansıdı.

    SALDIRINI ALTINDAN ASKERİ İSTİHBARAT ÇALIŞANI ÇIKTI

    Ancak iki ay sonra olayın boyutu değişti. Saldırıyla ilgili dosyaları inceleyen Yeşiller Partili Peter Pilz, olaya Avusturya askeri istihbaratından bir görevlinin de karıştığı sonucuna vardı. Saldırgan Thomas K.'nın suç ortağı olduğu söyleyen Georg B., Avusturya askeri istihbaratına çalışan yedek subay çıktı.

    'SALDIRACAKLAR' BİLGİSİNİ VERMİŞ

    Yeşillerli Pilz'in verdiği bilgiye göre askeri istihbarat, yedek subay Georg B.'nin aşırı sağ çevreyle ilişkisi olduğunu belirledi. Bu yüzden George B.'yi, 'kaynak' olarak kullanmak için istihbarata aldı.

    İSTİHBARAT İLGİ GÖSTERMEDİ

    İstihbaratta göreve başlayan Georg B., aşırı sağcı Halkın Partisi'nin camilere saldırı hazırlığında olduğu bilgisini istihbarata bildirdi. Askeri istihbarat bu bilgiyi, Steiermark eyaletinin istihbarat teşkilatıyla paylaştı. Ama eyalet istihbaratı, bu bilgiye ilgi göstermedi ve önlem almadı.

    İSTİHBARAT OLAYI AN BE AN İZLEDİ

    Georg B., 5 Mayıs günü askeri istihbarata, " Graz'daki İslam Kültür Merkezi'ne bu akşam saldırı olacak" bilgisini verdi. Askeri istihbarat bu bilgiyi eyalet istihbaratına aktarmadı. Sadece Viyana'dan üst düzey bir askeri istihbarat yetkilisini, Graz'a gönderdi. Bu yetkili, gizli servise ait araçla camiye gitti ve aracın içinde beklemeye başladı. Bir süre sonra saldırganların geldiğini görünce eyalet istihbaratını arayıp haber verdi. Ancak eyalet istihbaratı "Polis İmdat'ı arayın" karşılığını verdi. Eyalet istihbaratından yardım alamayan istihbaratçı, kendisi de müdahale etmedi ve gizli servis aracından saldırıyı izlemekle yetindi.

    Saldırıyı düzenleyen Thomas K., polis ifadesinde, saldırıyı George B.'nin planladığını öne sürdü.

    BİRBİRİNİ YALANLIYOR

    Yeşillerli Peter Pilz'e göre askeri istihbaratın olayı polise bildirmeyip gözlemlemesi yasalara aykırı. Çünkü cami askeri bölge değil. Askeri istihbarat ise 25 Nisan ve 5 Mayıs'ta saldırıyla ilgili olarak eyalet istihbaratının bilgilendirildiğini söylüyor. Eyalet istihbaratı bu iddiaya, "Doğru değil" yanıtını veriyor ve askeri istihbaratın kendilerine sadece camide hırsızlık olacağı bilgisi verdiğini söylüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Avusturya Graz Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
    500

    Yorumlar (4)

    BilgeHan:

    Maaşlı bürokratlar her ülkede böyledir. Sivil halkı oynatırlar ve hükümetlerde oynatmaları için kanunlar hazırlarlar. Adil olmayan kanunlar adaleti temsil etmez! Adaleti temsil etmeyen kanunlar ise Zülümdür! Zülüm ise Adalet isteyenler tarafından kabul edilmez ve icra edilmez. Vekillerin mecliste Adil kanun çıkarmaları gerekir. Menfaata dönük çıkarılan kanunlar hiç kimseyi bağlamaz!

    5
    0
    yanıtYanıtla
    Hainden ve cahilden uzak dur:

    İnsanlar din farklılığı nedeniyle birbirlerine düşman edilirler ise bu olaylar kaçınılmaz hale gelir. İnsan olunmadan hiç bir şey olunması mümkün değildir. Hiç bir insan inandığı şeyin ya da inanmadığı duygusunun hakaret konusu olmasını istemez. İnsanların inanç uğrunda doğru bildiği şey bir başkası için yanlış olarak nitelenebilir. Bu yüzden insan insana zarar vermemelidir. Bu kadar basit bir olguyu içimize sindirmez isek, hayatı zindan ederiz kendimize ve diğer insanlara.

    1
    1
    yanıtYanıtla
    KIBRISLI ASIL TURK:

    DOMUZLARIN ULKESINDE YASARSANIZ BU GIBI OLAYLARA KATLANMAK ZORUNDASINIZ CUNKU SIZLER MISAFIRSINIZ, OTURUN KENDI ULKENIZDE YASAYIN ADET VE GORENEKLERINIZLE NE ISINIZ VAR BASKASININ ULKESINDE

    0
    0
    yanıtYanıtla
    nefretnefret:

    Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınallah onlarin belasini versin zaten veriyo artik

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title