Haberler

Camiye Gelen Öğrencilere Hediye

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 'Yarıyıl Tatilinde Camideyim' etkinliğine katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gençlerin camiye katılımı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Yarıyıl Tatilinde Camideyim' etkinliğine katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Ceylanpınar İlçe Müftülüğü'nün ve Afganlılar Camii İmam Hatibi Ahmet Alaca'nın organizasyonu ile düzenlenen "Yarıyıl Tatilinde Camideyim" programının finaline katıldı.

Programda çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, "Cami imam-hatibimiz Ahmet Alaca'nın düşünceleri ve organizesi ile gerçekleşen bu etkinlikle müftülüğümüze bağlı Evren paşa Mahallesi'nde bulunan Afganlılar Camii'nde geleceğimiz olan çocukların namaz kılma alışkanlığı kazanmasını arzu ettik. Onların ibadete yönelmelerini teşvik etmek amacıyla yarıyıl tatilinde "Haydi Çocuklar 5 Vakit Camideyiz" sloganıyla yavrularımızın 5 vakit camiye gelerek camiyle ve cami cemaatimizle bütünleşmelerini istedik. Biz de çok ilçe merkezinde görev yapan İmam-hatiplerimizi davet etmekle programa canı gönülden destek verdik" dedi.

Daha sonra İl Müftüsü İhsan Açık ise "Camilerimiz Müslümanların topluca ibadet ettikleri yerlerdir. Cami kelimesi toplayan, toplayıcı anlamına gelmektedir. Adının anlamıyla da uyumlu olarak cami, toplumu birleştiren, tek kubbe altında buluşturan mekandır. Camiler Sevgili Peygamberimizin yaşadığı dönemden bugüne kadar İslam tarihi boyunca yediden yetmişe her yaştan kadın ve erkek Müslüman'ın bir araya geldikleri, ibadetin yanı sıra ilim öğrendikleri, toplumun meselelerinin ele alınarak çözüme kavuşturulduğu yerler olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarıyıl tatilinde beş vakit namazlarını cemaatle kılan 55 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Çocukların hediyelerini Müftüsü Açık, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve Ceylanpınar İlçe Müftüsü Üsame Anlağan ile köyün Kanaat önderleri olan Abdüssettar Bahş ve Seyyid Alaaddin Aykan sundu.

Programın sonunda misafirlere Şanlıurfalı Özbekler Derneği tarafından yöresel özbek pilavı ve özbek mantısı ikram edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ceylanpınar Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title