Haberler

Caminin Minber Kapısını Çaldığı İddiasıyla Tutuklandı

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'de 20 gün önce Kale Camisi'nin minber kapılarını çaldığı iddiasıyla yakalanan 52 yaşındaki Fethi K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'de 20 gün önce Kale Camisi'nin minber kapılarını çaldığı iddiasıyla yakalanan 52 yaşındaki Fethi K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde 20 gün önce tarihi Kale Camisi'nin minber kapıları çalındı. Sabah namazından sonra kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından çalınan kapılar için harekete geçen ekipler, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Caminin kamera kayıtlarından eldiven ve kar maskesi kullandıkları ve iki kişi olduğu belirlenen hırsızlar, Köprülü Mehmet Paşa'nın eşi Ayşe Hanım'ın 1659 yılında yaptırdığı caminin orijinal olduğu tahmin edilen minber kapılarını çuvala koyarak götürdü.

Kamera kayıtlarında, içeriye bir kişinin girerek hırsızlığı yaparken, diğer kişinin cami önünde gözcülük yaptığı belirlendi.

Şüpheliler tespit edilerek, Bursa'nın Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar neticesinde hırsızlık suçundan sabıkalı Fethi K. yakalandı. Vezirköprü'ye getirilen şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karışan diğer şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, "Ecdadımızdan bize miras kalan tarihi caminin minber kapıları için emniyet teşkilatı öyle bir titiz çalıştı ki mobesenin de devreye girmediği bir ortamda kılı kırk yararak şahsı tespit etti. Minber kapıları da teslim alınıp İlçe Müftümüze teslim edildi" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köprülü Samsun Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ensar tekgözmobilWeb@haberler.com:

Allah ıslah eylesin allahim akıl fikir versin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title