Haberler

Caminin Çevresini Bal Kabakları Süslüyor

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki Maden Camisi'nin çevresindeki istinat duvarlarını bal kabakları süslüyor.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki Maden Camisi'nin çevresindeki istinat duvarlarını bal kabakları süslüyor.

Irgat Mahallesi'ndeki Maden Camisi'nin 6 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarının üzerine caminin eski imam hatibi Mahmut Bayraktutar tarafından bal kabağı tohumu atıldı.

Zamanla büyüyen ve ürün veren bal kabağı ilikleri, duvarlardan sarkarak güzel bir görüntü de oluşturuyor.

Caminin imamı Habib Biçer, AA muhabirine, 1800 yıllarda Rumlar tarafından kilise olarak yapılan yapının, 1926 yılında camiye çevrildiğini aktardı.

Cami çevresini süslemek hem de yeşil alan oluşturmak amacıyla caminin önceki imam hatibi Mahmut Bayraktutar tarafından istinat duvarlarının üzerini örtecek şekilde etrafa kabak tohumları saçıldığını belirten Biçer, zamanla büyüyen kabakların duvardan sarktığını söyledi.

Kabaklar olgunlaştığında 15-20 kilogram ağırlığa kadar ulaşabildiğini dile getiren Biçer, yaklaşık 6 metre yükseklikten sarkarak güzel bir görüntü de oluşturduğunu belirtti.

Burada yetişen bal kabaklarının camiye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hediye edildiğini bildiren Biçer, "Camimize gelen yabancılar bu manzarayla karşılaştıklarında şaşırıyor. Bazı ziyaretçilerimiz kabakların yapay olduğunu zannediyor, dokunduklarında gerçeği anlıyorlar. Ancak kabaklar ağır olduğu için tehlike de arz ediyor. Bu nedenle misafirlerimize ve camimizde Kur'an eğitimi alan öğrencilerimizi bu konuda uyarıyoruz." dedi.

Biçer, 25 yıl görev yapan caminin eski imam hatibi Bayraktutar tarafından yıllarca bal kabaklarının misafirlere hediye edildiğini, kendisinin de bu geleneği sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhacıköy Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title