Haberler

Camilerde Diş Fırçası ve Diş Macunu Dağıtıldı

Sağlık Bakanlığının göndermiş olduğu diş fırçası ve diş macunlarını Oltu Devlet Hastanesi yetkilileri cami çıkışında vatandaşlara dağıttı.

Sağlık Bakanlığının göndermiş olduğu diş fırçası ve diş macunlarını Oltu Devlet Hastanesi yetkilileri cami çıkışında vatandaşlara dağıttı.

Bütün hastalıkların başlangıcı ola ağız sağlığına ve önemine dikkat çekebilmek için Sağlık Bakanlığı vatandaşlara ücretsiz diş macunu ve diş fırçası dağıttı. Oltu Devlet Hastanesi Diş Hekimi Sümeyra Elveren, "Bugün Sağlık Bakanlığı'nın bizlere gönderdiği diş macunu ve fırçaları Oltu Halkı'na dağıttık. Ülkemizde ağız sağlığına çok önem verilmiyor. Aslında bütün hastalıklar ağızda başlıyor ve biz bunu unutarak yeterince önem de vermiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın ana politikalardan birisi, 6 ayda bir diş hekimine tedavi olmaktır. Daha önce Bakanlık okullarda yılda iki defa verdiği eğitimin yanı sıra, yine diş macunu ve fırçası dağıtmıştı. Ancak biz halk olarak halen daha bu konuda çok bilinçli değiliz. Bakanlık bu tür etkinlikleriyle halkımızı ağız sağlığına biraz daha özendirmeye çalışıyor. Dişlerimizi mutlaka günde en az iki defa fırçalamamız gerekiyor. Unutmayalım ki, bütün hastalıkların ana kaynağı ağız sağlığıdır. Ağız sağlığına dikkat edilmediği sürece birçok hastalığın da önüne geçilemiyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından, halkımızın ağız sağlığı konusunda bilinçlenmesi adına gönderilen diş macunu ve fırçalarının birçok camide dağıtımını gerçekleştirdik. Camii cemaatine ve halkımıza ağız bakımının önemini anlatmak ve farkındalığını oluşturmak için bugün burada diş macunu ve fırçasını dağıttık." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title