Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

HATAY(AA) - Hassa ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İçe Müftülüğü tarafından konferans düzenlendi.

Belediye Konferans salonunda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, cami görevlilerinin insanların doğduğu andan ölümüne kadar zamanda insanlara hizmet veren kişiler olduğunu söyledi.

Din görevlilerinin 7 gün 24 saat görev yaptıklarını belirten Kavillioğlu, "Din gönüllüsü arkadaşlarım sizler çok şerefli bir görevi ifa etmektesiniz. Eğer bugün bizler mihraba geçip namaz kıldırıyorsak, Peygamberimiz hayatta olmadığı için geçiyoruz. Dolayısıyla bulunduğumuz makam sıradan bir makam değildir." diye konuştu.

Kavillioğlu, camilerin bir memleketin atan kalbi olduğunu kaydetti.

İlçe Müftü Vekili Mehmet Sain de camilerin toplumun her kesiminden insanların bir araya geldiği, kaynaştıkları, aynı heyecanları yaşadıkları kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının doruk noktasına ulaştığı kutsal mekanlar olduğunu belirtti.

Katılımcılara aşure ikramının da yapıldığı programa, Hassa Kaymakam Vekili Muhammed Üsame Soysal, Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ateş ve cami görevlileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hassa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title