Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kulp İlçe Müftülüğünce Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, etkinlikte yaptığı konuşmada, camilerin önemli mekanlar olduğunu, din görevlilerinin de bu amaçla görevlerini sürdürdüklerini söyledi.

Camileri yeniden ilimle, irfanla, hikmetle ve kitapla buluşturacaklarını söyleyen Özçelik, şöyle konuştu:

"Şahıs merkezli değil, hakikat merkezli okumaların peşinde olmalıyız. Kanaatimce bugün yaşadığımız buhranların temel nedeni şahıs merkezli okuma tercihlerimizdir. Bir diğer nedende okumamadır. Ülkemizde basılan ve okunan kitap sayısını diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda, kendi maneviyatımız ve bilincimizle ne kadar meşgul olduğumuz ortaya çıkacaktır. İlk hitabı 'oku' olan kaleme ve kalemin yazdıklarına yemin eden bir kitabın mensuplarının bu hali kabul edilebilir değildir."

Konuşmaların ardından, Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir katılımcılara "Cami ve Kitap" konulu konferans verdi.

Etkinliğe, Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Kulp İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, kamu kurum müdürleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özdemir Diyarbakır Silvan Kulp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title