Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl "Camiler ve Kitap" temasıyla kutlanacak.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl "Camiler ve Kitap" temasıyla kutlanacak.

Diyanet-Sen Siirt il Başkanı Hamit Evin, hafta nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerilerini sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçların "Camiler ve Din Görevlileri" haftasının kutlanmasına zemin hazırladığını söyledi.

Evin, 15 Temmuz darbe kalkışmasında milletimin manevi önderleri olan din görevlileri, misyonlarını en güzel şekilde yerine getirdiğini belirterek, "Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerilerine düşeni en iyi şekilde yapmışlardır. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden salalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlar. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Din görevlileri olarak kendilerine çok büyük görevler düştüğünün farkında olduklarını kaydeden Evin, şöyle konuştu:

"Bugün kurum imamı, bölge imamı gibi adlarla vatanımıza ve milletimize kasteden vatan hainlerine fırsat vermememiz gerekiyor. Hatta darbeci hainlere imam denmesinden de rahatsızız. Bu ülkenin imamı olan bizler, camide, mahallede, köyde, kasabada görevimizin başındayız. Bu darbe kalkışması bize gösterdi ki, daha çok çalışmalı, eksik yanlarımızı tamamlamalıyız."

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet Sen Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title