Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Gaziantep’te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Gaziantep'te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ev sahipliğinde, bir restoranda düzenlenen etkinliğe çok sayıda din görevlisi katıldı.

Şahin, buradaki konuşmasında, din görevlilerinin önemli bir görev üstlendiklerini söyledi.

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir  medeniyetten geldiklerini ifade eden Şahin, "Çin'de de olsan gidin alın diyor. Kaynak aslında bize çok net bir şekilde derman ve çareyi veriyor. Peygamber efendimizin Veda Hutbesi'nin her satırını aslında özümseyerek gereğini yapsak bugün bu gözyaşı, kaos, bu savaş niye var bütün cevabını buluruz" dedi.

Haftanın 'Cami ve Gençlik' teması kapsamında kutlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, çocukları, gençleri geleceğe çok iyi hazırlamak gerektiğini belirtti.

Gençlere İslam dininin özünün çok iyi öğretilmesi gerektiğine aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Bizden daha iyi bir dünya, ülke ve şehirde yaşayabilmeleri için bu duyguları güçlendirmemiz gerekiyor. Eğer biz bu boşlukları doldurmazsak gençlerimizi başkaları dolduruyor. Bakın kısa zaman önce ülkemiz genelinde yaşadığımız olaylar buna örnek."

Programa Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda din görevlisi hazır bulundu. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title