Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Mardin'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Mardin'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Mardin Müftülüğü'ndeki etkinlikte konuşan Müftü Dursun Ali Coşkun, cami ve cemaatin önemine dikkat çekerek camileri gençler için bir cazibe merkezi haline getirmek için din görevlilerinin bu konuda daha fazla gayret göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Artuklu Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Erkul ise  bilgiden çok bilginin aktarılma şekil ve üslubunun önemli olduğunu söyledi.

Bu konuda din görevlilerine büyük görev düştüğünü kaydeden Erkul, sahip olunan bilgiler sağlıklı bir iletişim yoluyla aktarılmadığı takdirde bu bilginin yansımasının olmayacağını kaydetti.

Erkul şöyle dedi:

"Peygamberlerin gönderilmesinin en temel amacı hiç şüphesiz örneklik teşkil etmek üzere gönderilmiş olmasıdır. Her düşüncenin bir coğrafyası, her düşüncenin bir tarihi vardır, her düşüncenin bir muhatabı vardır. Dolayısıyla biz gelen metnin, hitabın, mesajın coğrafyasını, tarihini, muhatabını ve o dilin ifade ettiği anlamı bilmez isek o mesajı sonraki döneme sağlıklı ve doğru bir şekilde aktarma şansına sahip olmamız söz konusu olamayacaktır."

Konuşmaların ardından müftülük ilahi grubu katılımcılara ilahi dinletisi sundu.

Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Rektör Yardımcısı Erkul'a çiçek verdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mardin Müftülüğü Ali Coşkun Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title