Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Kırklareli'nde "İslam'a Göre Cami ve Gençlik İlişkisi" konferansı verildi.

Kırklareli'nde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "İslam'a Göre Cami ve Gençlik İlişkisi" konferansı düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen konferans, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, burada yaptığı konuşmada, camilerin İslam dinin en büyük sembolü ve ibadet mekanı olduğunu söyledi.

Camilerin dini ve sosyal hayatta bireysel gelişiminde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Civelek, camilerde görev yapan din görevlilerine, insanların bilgilendirilmesi bakımından büyük görevler düştüğünü belirtti.

Camilerin sadece ibadet edilen yer olmadığını dile getiren Civelek, şöyle konuştu:

"Camilerimiz, insani duyguların, sevginin, saygının, hoşgörünün, şefkatin, merhametin, vefanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın pekiştirildiği, güçlendirildiği, birlik ve beraberliğin en güzel şekliyle yaşanıldığı, acının ve sevincin paylaşıldığı mekanlardır. Camilerimizde görev yapan din görevlilerimiz görevlerini tam anlamıyla yapmakta vatandaşlarımıza dini konularda bilgiler vermekte, onları dini konularda en iyi şekilde aydınlatmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki dinimizin sembolü camilerimiz,  ibadet mekanlarımızdır. Camilerimizin dini hayatımızda, sosyal hayatımızda bireysel gelişimimizde çok önemli bir yeri vardır."

Civelek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dalkılıç ise gençliğe, geleceğe ve camilere her zaman sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Camilerin sadece ibadet edilen yer olarak görülmesinin doğru olmadığını anımsatan Dalkılıç, "Çocukların geliştiği yer, gençlerin geliştiği yer, dini paylaşımların olduğu yer, yaşlıların, büyüklerimizin bulunduğu yerler olarak da görmeliyiz. Sadece gençlikte değil, eğer çocukluktan camilere götürmezsek daha sonra camiye götürmek kolay değil. Çocukluktan başlayacak bir çalışma yürütmemiz gerekiyor" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Esengül Civelek Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title