Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Cami ve Din Görevlileri Haftası’nın açılışı İzmir'de düzenlenen törenle yapıldı.

İzmir'de Cami ve Din Görevlileri Haftası'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası için özel hazırlanan kısa filmlerin gösterimiyle devam etti.

Törende konuşan İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Camiler ve Din Görevliler Haftası temasının "Cami ve Gençlik", sloganının ise "Geç kalma, genç gel" olarak  belirlendiğini hatırlattı.

Din görevlileri olarak gençlere hitap edecek dil ve üslubu kazanmayı hedeflediklerini dile getiren Muslu, "Caminin maneviyatıyla gençleri enerjisini buluşturup, toplumda bir bilinç ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Camiler sadece ibadet yerleri değil sosyal hayatın mayasının atıldığı yerlerdir" dedi.

Muslu, camilerin gençlerin ilgisini çekecek unsurlarla donatılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Camiler, yaşlıların gittiği yer olmaktan çıkıp, gençler için cazibe merkezi olmalıdır. Bunun için gençlerin zihin ve gönül dünyalarına hitap edecek üslubu edinmeliyiz. Bugün gençlerle diyalog kurarken zorluk çektiğimizi, konuşmaktan çok dinlememiz gerektiğini bilmeliyiz."

Hazreti Muhammed'in gençlere çok önem verdiğini anımsatan Muslu, "O her zaman gençlerle samimiyet ve güven üzerine özel bir diyalog kurmuştur. Bu diyalog sayesinde İslam tarihinde birçok genç gelişim kaydetmiş, pek çok alanda önemli görevler üstlenmiştir" diye konuştu.

Muslu'nun konuşmasını ardında tören, İzmir İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi korosunun konseriyle devam etti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Muslu Karabağlar İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title