Haberler

Camiler Çocuk Sesleri ile Şenlendi - Edirne /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

EDİRNE

Eğitim gören çocuklardan detay ve genel görüntüler

Cami imamı Musa Eroğlu ile röportaj

KIRKLARELİ

Camiden genel ve detay görüntüler

Cami imamı Celalettin Selçuk ile röportaj

"Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kurslarına Edirne ve Kırklareli'nde çocuklar yoğun ilgi gösteriyor

EDİRNE / Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Yaz tatili boyunca din görevlileri tarafından çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgiler konularında eğitim veriliyor.

Edirne'deki Dar-Ül Hadis Camisi'nde kurslara katılan yaklaşık 50 çocuğa cami gezdirilerek bilgiler verildi.

Cami imamı Musa Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların tatil olmasıyla beraber camilerin çocuklarla neşelendiğini, şenlendiğini belirtti.

Her yaştan çocuğun yaz Kur'an kurslarına katılmak için camide buluştuğunu ifade eden Eroğlu, "Bizler de camilere gelen çocuklarımıza dini bilgileri onları sıkmadan, eğlenerek ve eğlendirerek öğretiyoruz. Çocuklarımız camilerimizde çeşitli oyunları öğreniyor, camilerle, mihrabıyla, minaresiyle, kürsüsüyle tanışıyor. Böylelikle çocuklarımızın zihin dünyasında camilerimiz çok güzel bir yer ediniyor." dedi.

Çocukların evden dışarı çıkarak, sanal ortamdan kurtulup sosyalleşmelerini istediklerini vurgulayan Eroğlu, camide sadece dini bilgiler değil, çeşitli oyunlar da oynadıklarını anlattı.

-"Çocuklarımız kurslara ilgi gösteriyor"

Kırklareli Hızırbey Camisi İmamı Celalettin Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an kurslarına yönelik talebin yüksekliğinin sevindirici olduğunu, açılan kursa 100 çocuğun katıldığını belirtti.

Kur'an kurslarının çocuklar açısından önemli olduğunu bildiren Selçuk, tüm çocukları yaz tatillerini iyi değerlendirmeleri için camilere davet etti.

Kurslarda eğitimlerin yanı sıra çocuklara cami alışkanlığı da kazandırılacağını belirten Selçuk, çocukların kurslara teşviki konusunda ailelere de sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Öğrencilerin geleceği imar ve inşa edecek kişiler olduğuna işaret eden Selçuk, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kurslarımıza katılım yüksek. Çocuklarımız kurslara ilgi gösteriyor. Onlara abdest almayı, namaz kılmayı, ibadet bilgileri Hz. Peygamberimiz hakkında bilgiler veriyoruz. Kurslarımız gerçekten çok önemli. Dini bilgilerin çocuklara erken yaşta verilmesini önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Selçuk, Kur'an kurslarına katılan çocukların başarılarını arttığını ve zihinlerinin gelişimine katkı sağladığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title