Haberler

Camii ve Külliye İnşaatı Hızla Yükseliyor

Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliye inşaatı hızla yükseliyor.

Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliye inşaatı hızla yükseliyor.

İlkadım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi'nde çalışmalar devam ediyor. Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak.

Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan üzerine inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi özelliği olan dev eserin her bir köşesi özel ve örnek olarak yapılıyor. Deniz'i gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye'de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü.

Beton çalışmalar bitti

Samsun'da Türkiye'ye örnek olacak Camii ve Külliye projesini kazandıracaklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Projemizin başlangıç aşamasında söz verdiğimiz gibi tamamen Selçuklu mimarisine uygun kesme taş ve ahşaptan inşa edeceğimiz Cami ve Külliyemiz için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Projemizin beton dökme çalışmaları sona erdi. Şimdi dev eserimiz, kesme taş ve ahşap malzemeler kullanılarak inşasına devam edilecek. Taş işçiliği ile öne çıkan birçok ilimizi ziyaret ederek, Selçuklu dönemine ait camii, külliye ve medreseleri inceledik. Camii ve Külliyemiz için ülkemizin birçok il ve ilçesinde bulunan Selçuklu eserlerini yerinde gördük. Taş işçiliği ile öne çıkan şehirlerde medrese, külliye ve camilerin taş örneklerini inceleyerek fikir sahibi olduk. Mimarisi ile dikkat çekecek olan Camii ve Külliye projemiz, hizmete açıldığında Türkiye'nin sayılı eserler arasına girecek" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Belediyesi Karadeniz Selçuklu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title