Haberler

Camii Önündeki Bağış Kutusu Çalındı

Zonguldak’ta camii önünde bulunan bağış kutusu kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Zonguldak'ta camii önünde bulunan bağış kutusu kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Zonguldak Ontemmuz Mahallesi camiinin önünde bulunan bağış kutusu kilidi kırılarak çalındı. Olay dün akşam saatlerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Ontemmuz mahalle camii önünde muhafazalı bir şekilde korunan bağış kutusunun bulunduğu iki kilit kırılarak çalındı. Durumu fark eden Cami dernek başkanı Celal Baki Ontemmuz Mahallesi muhtarı Şevket Can'ı arayarak bilgilendirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yaşanan olayla ilgili bilgiler aldı.

Yaşanan olayı anlatan Ontemmuz Camii dernek başkanı Celal Baki, "Dün gece saat 11.30 kadar buralardaydım. Bizden sonra gece kaçta geldiler bilmiyorum. Bağış kutusunun içinde fazla para yoktur. İçindeki parayı devamlı alıyoruz. Biz bunu yapanı bulamayız ama bundan sonrası için meydan mobesa kamerası koyulmasını istiyoruz. Kutunun içinde en fazla 50 TL para vardır. İçindeki parayı her hafta alıyoruz. Belki bunu alan çocuktur. Bir şey demekte istemiyorum. Şikayetçide değiliz. Bu tür olayların bundan sonra yaşanmaması için meydan bir mobesa kamerasını koyulmasını istiyoruz" dedi.

Meydana gelen olayın mahallede ilk defa yaşandığını ifade eden Ontemmmuz Mahallesi Muhtarı Şevket Can, "Ben en son yapılan huzur toplantısında mahallemin tüm sorunlarını dile getirmiştim. Bugün yaşanan olay ortada Ontemmuz camimizin bağış kutusunun iki tane kilidini kırıp içindeki parayı almışlar. Dernek Başkanı Celal Baki durumu bana haber verdi. Bende 155'i arayarak durumu haber verdik. Yaşanan olay burada ilk defa oluyor. Burada kamera sistemi olmadığı için kimin yaptığını bilmiyoruz. Zonguldak'ımızın kamera sistemi genişlerse suç oranları azalır. Benim yetkililerden ricam 4 ana caddeye gören meydana kamera sistemimizi kuralım. 4 ana caddeye bakan direk bütün suçları her yönüyle takip edilir. Allah'ın evinde böyle bir şey yaşanıyorsa mahallemizin bütün evleri tehlikede demektir. Bugün namaz kıldığınız, cenazenizi kaldırdığınız yere insanlar sahip çıkmıyorsa ben yazıklar olsun diyorum" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Can Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title