Haberler

Çamiçi'nde Neşeli Günler

"Neşeli Günler Projesi" kapsamında Tokat'ın Niksar ilçesi Çamiçi Yaylası'nda bulunan kamping alanında konaklayan engelli çocuklar ve aileleri farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

"Neşeli Günler Projesi" kapsamında Tokat'ın Niksar ilçesi Çamiçi Yaylası'nda bulunan kamping alanında konaklayan engelli çocuklar ve aileleri farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Kampı ziyaret eden Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, "Neşeli Günler Projesi" kapsamında Çamiçi'nde bulunan engelli çocuklarla dakikalarca sohbet etti. "Sevgi her engeli aşar" diyen Başkan Yadigar; "Niksar Belediyesi olarak her türden sosyal sorumluluk projelerine destek vermek bizim insani sorumluluğumuz ve görevimizdir. Tokat'tan Niksar'a bir ay boyunca her Cuma günü gelecek olan çocuklarımızın ilk gurubuna hoş geldiniz diyorum" dedi. Yönetici ve eğitimcilerden proje hakkında bilgi alan Yadigar çocuklara iyi dileklerde bulunduktan sonra kamptan ayrıldı.

Niksar Kamping bir ay boyunca Neşeli Günler Projesi kapsamında Tokat'tan gelen engelli çocuklar ve ailelerini ağırlıyor. Çadır alanına kamp kuran yetkililer yayla ortamında bulunmaktan mutluluk duyduklarını her fırsatta ifade ediyorlar.

Proje etkinlikleri hakkında açıklamada bulunan eğitimci Suna Arslan Köten, engelli çocukların aileleriyle birlikte farklı bir gün geçirmeleri amacıyla kamp alanına geldiklerini belirterek, "Hedefimiz; ailelerin engelli çocuklarıyla evlerinden çıkarak güzel zaman geçirmeleridir. Biz, Türkiye Beyaz Ay Derneği, Tokat şubesi olarak Neşeli Günler Projesi'nin ortağıyız. Neşeli Günler Projesi bir ay sürecek. Sadece çocukları değil annelerini de bu etkinliğe katıyoruz. Çocuklarımız program kapsamında uygulamalarda bulunurken anneleri de yemek pişirme, ebru kursu, dekoratif el sanatları konularında eğitim alıyorlar" diye konuştu.

Tokat İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Abdurrahman İlhan da engelli çocukların yaşamlarına farklı bir pencere açmanın mutluluğunu yüreğinde hissettiğini vurgulayarak, "Bir ay süren yaz okulu kapsamında özel eğitim öğrencilerine Neşeli Günler Projesi düzenledik. 2 Ağustos'ta başladığımız ve 6 Eylül'de sona erecek olan projede, haftada üç gün Tokat merkezde halk oyunları, elişi dersleri, müzik ve okuma yazma etkinlikleri gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title