Haberler

Cami Tuvaletinin Deposunda Kalan Engelliye Valilik Sahip Çıktı

Erzincan'da kimsesi olmayan ve 4 yıldır cami tuvaletin deposunda yaşayan 61 yaşındaki bedensel engelli Celal Şengül'e Valilik sahip çıktı ve bir eve yerleştirdi.

Erzincan'da kimsesi olmayan ve 4 yıldır cami tuvaletin deposunda yaşayan 61 yaşındaki bedensel engelli Celal Şengül'e Valilik sahip çıktı ve bir eve yerleştirdi.

Merkez Gülabibey Mahallesinde, Zeynep-Seydo çiftinin üç erkek çocuğundan birisi olan Celal Şengül, 7 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası sol bacağını diz kapağının altından kaybetti. Anne ve babasını kaybedince ortada kalan ve hiç evlenmeyen Celal Şengül, Gülabibey Camisi'ne ait tuvaletlerin bulunduğu 5 metrekarelik depoya yerleşti. Geçim sıkıntısı çeken ve bu nedenle ev kiralayamayan, 3 ayda bir 800 lira engelli maaşı alan Şengül'ün imdadına Valilik yetişti. Yayınlanan haberler üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Gönüllü Gençler, Celal Şengül'e Karaağaç Mahallesi 756 Sokak numara 26'da iki odalı bahçeli bir ev buldu. Evin içerisi Gönüllü Gençler ve SYDV tarafından yeni eşyalarla donatılırken, kirayı SYDV ödeme kararı aldı.

Celal Şengül, kendisini yeni evinde ziyaret eden Vali Süleyman Kahraman'a teşekkür etti. Vali Kahraman, "Orada kalması hem insan hakları, hem de sağlık açısından uygun değildi. Yaptığımız çalışmaların ardından Celal amcayı buraya taşımış olduk. Devlet varken hiçbir zaman kimseye muhtaç olmayacak. Her türlü ihtiyaçlarını gidereceğiz. Sosyal devletin görevi vatandaşını mutlu etmektir. Biz bu manada kendisinin yanındayız. Amacımız Celal amcanın mutluluğu idi. Bunu sağladığımız için bizde mutluyuz" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Kahraman Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title