Haberler

Cami Şadırvanında Lahit Bulundu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, restorasyonu yapılan caminin şadırvanında lahit bulundu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, restorasyonu yapılan caminin şadırvanında lahit bulundu.

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 106 yıllık Pazarlık Camisi'nde başlatılan restorasyon sırasında, şadırvandaki fayansları söken işçiler, taşlardan oluşturulan dikdörtgen bir yapıyla karşılaştı. Firma yetkililerinin müdürlük ile ilçe müftülüğüne haber vermesi üzerine yapılan incelemede, yapının lahit olduğu tespit edildi.

Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Şakir Erarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müze müdürlüğü görevlilerinin konuyla ilgili incelemelerde bulunduğunu söyledi.

İslam kültüründe böyle bir yapının şadırvana çevrildiğinin pek görülmediğini belirten Erarı, şöyle konuştu:

"Mart ayı itibarıyla Pazarlık Camisi'nde restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyonun şadırvan kısmında fayansların sökülmesi sonucu bir lahit ortaya çıktı. Şu anki araştırmamız, bu lahdin cami ile ilgisinin olup olmadığıdır. Yani lahit başka bir yerde bulunup buraya getirilmiş ve zaman içinde şadırvana eklenerek kullanılmış olabilir çünkü bizim dinimizde lahitler mezar olduğu için cemaat asla böyle bir şey yapmaz. Yüksek ihtimalle eski bir tarihte başka yerden boş olarak getirilip şadırvana eklendi. İlerleyen zamanlarda her şey ortaya çıkacaktır."

Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz ise lahdin bir yüzünde motif bulunduğunu bildirdi.

Cami cemaatinden bazı kişilerin, "lahdin yıllar önce bir köyde bulunduğu ve korunması amacıyla caminin önüne bırakıldığı" bilgisini aktardığını dile getiren Karadeniz, "Yıllardır cami önünde abdest aldıkları şadırvanın aslında bir lahit olduğunu gören cami cemaati, şaşkınlıkla bunu inceledi." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Karadeniz Balıkesir Edremit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title