Haberler

Cami Onarımda, Cemaat Kahvede Namaz Kılıyor

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İncirliova İlçesi, Erbeyli Mahallesi'deki 123 yıllık tarihi cami tadilat için boşaltıldı.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İncirliova İlçesi, Erbeyli Mahallesi'deki 123 yıllık tarihi cami tadilat için boşaltıldı. Mahallede başka cami bulunmaması nedeniyle yörede oturanlar ibadetlerini kahvede yapmaya başladı.

Aydın'ın büyükşehir statüsüne alınması ile İncirliova'nın mahalleye dönüştürülen 1500 nüfuslu daha önce köy olan Erbeyli'de 1891 yılında hayırsever Sarı Hüseyinoğlu tarafından yaptırılan caminin mirasinin demir külahı bir süre önce fırtınada avluya uçtu. Mahallenin tek camisinin duvarlarında da zamanla çatlaklar meydana geldi. Erbeyli Mahallesi Muhtarı İsmail Akça ve cemaatin defalarca başvurmasına rağmen uzun süre camiye tek çivi bile çakılmadı. Bu süreçte daha da eskiyen tarihi caminin tekrar 'Ayağa kaldırılması' için Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Onarım için 10 gün önce yapılan ihale ardından, cami boşaltılıp, çalışmalara başlandı. Mahalledeki boşaltılan tek camindeki çalışmaların 283 günde tamamlanacak olması cemaati namaz kılacak yer arayışına itti. En yakın namaz kılabilecek yerlerin 2 kilometre uzaklıktaki Akçeşme ve 4 kilometre uzaklıktaki Sınırteke Mahallesi olması, cemaati arayışa yöneltti.

Akçeşme Mahallesi'ndeki caminin küçük olması ve imamının da bulunmaması nedeniyle Erbeyli Mahallesi'nde namaz kılınabilecek uygun bir yer arayışı başladı. En uygun yer olarak mahalledeki kahvede karar kılındı. Bunun üzerine kahve, mescide dönüştürüldü. Cemaat 5 vakit namazı ve cuma namazlarını mahalledeki kahvede kılmaya başladı.

TADİLAT SÜRESİNE TEPKİ

Caminin tadilata gireceğiyle ilgili resmi yazısının gelmesi ardından ibadet edecek yer aradıklarını belirten Muhtar İsmail Akça, şöyle dedi:

"Yıllardan beri cami sıkıntısı çekiyoruz. Tek camimizin tadilata girmesiyle zor durumda kaldık. Neyse ki mahalledeki kahvemiz çözüm oldu. Burası da olmasa nerede ibadet edecektik? Müslüman mahallesinde ibadet edecek yer bulamıyoruz. Hiçbir yetkili buraya gelip de işin hızlanması için çaba sarf etmedi. Ezan başka yerde okunuyor, biz başka yerde namaz kılıyoruz. Vakit namazlarında fazla sıkıntı çekmeyiz. Ama Cuma ve bayram namazlarında vatandaş ibadetini nerede yapsın? Cami tadilatının daha çabuk yapılması için yetkililerden destek bekliyoruz. Kahvenin tuvaleti ve abdest alacak yeri bile yok. Müteahhit 283 günde caminin tadilatını tamamlayacağını söylüyor. Bu süre içerisinde neredeyse yeni bir cami yapılabilir." - İncirliovaaydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akça İncirliova Cemaat Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title