Haberler

Cami İnşaatındaki Göçük Altında Ölen 3 İşçi Toprağa Verildi

SAMSUN'da cami inşaatında kubbe yapımı sırasında meydana gelen göcükte yaşamını yitiren 3 işçi gözyaşları arasında toprağa verildi.

SAMSUN'da cami inşaatında kubbe yapımı sırasında meydana gelen göcükte yaşamını yitiren 3 işçi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olay, dün Atakum İlçesi Yeni Mahalle'de meydana geldi. Kevser Cami inşaatındaki kubbe yapımı sırasında beton dökülürken tabyaların çökmesi üzerine işçiler Erol Zaman (62), Ahmet Boz (62), damadı Necmi Keskin (43), Hüseyin Akyol, oğlu Uğur Akyol ile Hasan Temiz ıslak beton ve kalasların altında kaldı. İhbar üzerine sevk edilen kurtarma ekipleri göçükten Hüseyin Akyol, oğlu Uğur Akyol ile Hasan Temiz'i sağ olarak kurtarmayı başardı. Diğer üç kişinin ise cansız bedenleri bir süre sonra göçükten çıkartıldı. Cenazeler Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

Ölen Ahmet Boz, damadı Necmi Keskin ile Erol Zaman'ın cenazeleri bugün evlerinin önünde helallik alınmasından sonra İlkadım İlçesi Kalkanca Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'ne getirildi. Ölenlerin yakınlarının tabutlara sarılarak gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı. Öğlen vakti kılınan cenaze namazı sonrası üç işçinin cenazesi omuzlara alınarak Kalkanca Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, ölenlerin yakıları ve vatandaşlar katıldı. Öte yandan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Hüseyin Akyol ile oğlu Uğur Akyol'un tedavilerinin devam ettiği, özel bir hastanede tedavi altnda tutulan Hasan Temiz'in ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Akyol Hasan Temiz Atakum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title