Haberler

Cameron'dan Işid Uyarısı: İngiltere Sokaklarına Gelecek Kadar Güçlenebilir

İngiltere başbakanı David Cameron, 'Son derece tehlikeli terörist hareket' olarak nitelendirdiği IŞİD'e karşı gereken önlem alınmadığı takdirde örgütün İngiltere sokaklarında kendilerini hedef alacak kadar güçleneceğini savundu. Cameron, İran'a da "ortak tehlike" olarak gördüğü IŞİD'e karşı müttefik olma çağrısı yaptı.

Sunday Telegraph gazetesinde bir makale kaleme alan İngiltere Başbakanı, Irak ve Suriye'de 'Terörist devlet' kurmak isteyen aşırı İslamcıların Akdeniz kıyılarına kadar ulaşabileceği uyarısı yaptı. Cameron yazısında, İran'daki rejim ile on yıllardır süren düşmanlığı bir kenara bırakmanın İngiltere için ulusal bir çıkar olduğuna dikkat çekerek, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye IŞİD ile mücadele etmek için uluslararası toplumla işbirliği yapma çağrısında bulundu.

AVRUPA İÇİN AÇIK TEHLİKE

Başbakan yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"IŞID sadece binlerce beyni değil binlerce kilometre kare sınırı da kontrol ediyor. Bu onun yayılmacı anlayışını gözler önüne seriyor. Hatta sınırlarını Ürdün ile Lübnan ve Türkiye'ye kadar genişletecek kadar ileriye gidiyor. Eğer başarılı olurlarsa Akdeniz kıyılarına ulaşmış ve NATO üyesi ile sınır komşusu olmuş bir terörist devlet ile karşı karşıya kalacağız. Bu Avrupa için açık bir tehlikedir."

Cameron, Irak'taki İngiliz askeri birliklerine daha fazla görev düştüğünü ve Kürt ile Irak güçlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. İngiltere Başbakanı, aşırı İslamcılar'a karşı kapsamlı politika izlemediği için bir süre önce Anglikan Kilisesi'nin eleştirilerine maruz kalmıştı. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

David Cameron İran Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title