Haberler

Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi Hizmete Hazır

Ordu'da 2 bin rakımlı yaylaya 40 milyon lira maliyetle yapılan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi tamamlandı.

Ordu'da 2 bin rakımlı yaylaya 40 milyon lira maliyetle yapılan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin denize en yakın kayak tesislerinden Çambaşı'nın bu yıl hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Ordu'ya yeni bir cazibe merkezi daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, "Maliyetinin 25 milyon liraya yakın kısmı belediyemizce karşılanan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi tamamlandı. Tesisin işletmeciliği noktasında ülke genelindeki örneklere bakarak Türkiye Kayak Federasyonu ile iş birliği yapacağız." dedi.

Kentin önemli turizm merkezlerinden biri olacağını düşündükleri kayak tesisine, kar küreme aracının da aralarında bulunduğu birçok ekipmanı kısa sürede temin edeceklerini dile getiren Yılmaz, bunun için yaklaşık 4 milyon liralık harcama gerçekleştireceklerini bildirdi.

Yılmaz, "Yaklaşık 2 bin kotuna çıkan 2 teleferiğimiz var. Bu teleferikle sistem işlemeye başlayacak. Burası dünyada hem inşaatı hem de mekanik tesisi aynı anda yapılan tek merkez. Tesiste sağlık merkezi, bilet satışı ve kayak malzemeleri satış noktaları, alt ve üst istasyonda yeme içme yerleri, konukevi ve teknik altyapı binaları da bulunacak." bilgisini verdi.

Tesise giden yolların sıcak asfaltla kaplandığını ifade eden Yılmaz, "Belediyemiz, gözde turizm mekanı Çambaşı'nda kayak merkezimizi kış sezonuna hazırlarken, yaylaya ulaşım konusunda da dev adımlar atıyor. İnşallah yaylada sürdürdüğümüz yol çalışmasının tamamlanması da bölgeye ilgiyi artıracak. Bu güzel tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Merkezin hizmete girmesiyle Türkiye'nin son derece modern bir kayak tesisine daha kavuşacağına dikkati çeken Yılmaz, tesisin bölge ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kayak Federasyonu Enver Yılmaz Çambaşı Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title