Haberler

Banyo ve Tuvalet Temizliği'nde Dikkat Edilmesi Gerekenler

ilandır
Güncelleme:

Banyo ve tuvaletlerimizde, lavabodan, el havlusuna, klozet kapağından duş başlığına kadar her şey birer bakteri yuvası olma potansiyeli taşımakta.

Ülkemizde ve dünyada birçok kişi, tuvalet ve banyodan kaptıkları Kolera, Tifo, Dizanteri, İshal, Sarılık ve Grip virüsleri nedeniyle hasta olmakta ve bu hastalıkların bir kısmı da ölümle sonuçlanmaktadır. Bu nedenle,sağlık açısından çok önemlidir.

UNICEF raporuna göre,

Türkiye'de sağlıklı tuvalet bulunmayan hane oranı %31,3.

Tuvaleti bulunmayan hane oranı %6.

Tuvaleti kullanmayı bilmeyenlerin oranı ise %40.

Uzmanlar, özellikle çocukları olan ailelerin tuvaletlerini daha sık temizlemelerini, temizlik esnasında çamaşır suyu veya tuz ruhu kullanılıyorsa kesinlikle solunulmamasını, tuvaleti temizlerken kullanılan fırça veya süngerlerin başka bir yer için kesinlikle kullanılmamasını öneriyorlar.

Peki Banyo ve Tuvalet Temziliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

- Öncelikle sıvı el sabunu, tuvalet kağıdı, kağıt havlu gibi sarf malzemeler kontrol edilmeli.

- Lavabodaki aynalar temizlenmeli. ( Aynaları temizlerken su izi kalmamasına dikkat edilmeli)

- Lavabo ve musluklar temizlenmeli. Bu sırada diş fırçası diş macunu gibi sarf malzemelerin de kontrolü sağlanmalı.

- Klozetin iç temizliği tuvalet fırçası ve "Domestos çamaşır suyu ve Domestos 0 Kireç" gibi güçlü ürünler ile yapılmalı.

- Zemin temizliğine dikkat edilmeli ve ultra yoğun kıvamlı bir çamaşır suyu kullanılmalı. Tuvalet ve banyo temizliği sırasında kullanılan fırça ile zemin temizliği yapılmamalı.

- Duvarların temziliğine de dikkat edilmeli.

- Çöp kovaları düzenli olarak temizlenmeli ve çöp torbaları değiştirilmeli.

- Aylık olarak aydınlatmalar da temizlenmeli.

Ülkemizde çok sayıda kişinin banyo ve tuvalet temizliğine yeterince özen gösterilmediği için çeşitli hastalıklara yakalandıklarını belirten uzmanlar, banyolarda ise klozet temizliği dışında aynı zamanda küvet temizliğinin de önemini vurgulamaktalar. Küvet temizliği sırasında doğru malzemeleri kullanmak,mikroplardan arındırılmış, tertemiz ve parlayan bir küvete sahip olmanızı sağlar.

Küvet temizliği sırasındaetkili bir kireç önleyici ürün, eldiven ve sünger kullanmak küvetinizi temizlemek ve mikroplardan arındırmak için yeterli olacaktır.

- Küvet önce sıcak su ile yıkanmalıdır. Sıcak su küvetinizi daha kolay temizlemenizi sağlayacaktır.

- Daha sonra deterjan küvete dökülüp yayıldıktan sonra bir süre beklenmelidir.

- Bekledikten sonra yine sıcak su ile küvet durulanmalıdır.

- Su izi kalmaması için ise musluklar da temiz bir bez ile durulanıp kurutulmalıdır.

Tuvalet ve banyoların temiz olması sizin ve ailenizin sağlığı için oldukça önemlidir. Sağlığınızı tehlikeye atmamak için banyo ve tuvaletlerin temizliği sırasında kullanabileceğiniz. Domestos Çamaşır Suyu ve Temizlik Ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanızsayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Advertorial Haberler Advertorial Sağlık Haberler

title