Haberler

Çamaş: "Atakum'u Öncü Kent Yapacağız"

MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş, Atakum'u çevreye duyarlı, temizlik uygulamalarında öncü kent yapacaklarını söyledi.

MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş, Atakum'u çevreye duyarlı, temizlik uygulamalarında öncü kent yapacaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarına devam eden MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Necdet Çamaş Atakum'un her konuda öncü kent konumuna getireceklerini ifade etti. Çamaş, "Turizm şehirlerinin sağlaması gereken en önemli unsurlarından birisi şüphesiz temizliktir. Şehrin görüntüsünü ve cadde kalitesini düşüren eski çöp konteynerleri hızlı bir şekilde kaldırılacak ve yer altı çöp konteynerleri hemen hizmete alınacaktır. Sokak, cadde, park, bahçe ve diğer sosyal alanların temizliğiyle ilgili özel ekipler ve makine parkı kurulacak ve örnek temizlik uygulamaları hayata geçirilecektir" dedi.

SEMT PAZARLARI

Geri dönüşüm ve atık yönetimi projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini belirten Çamaş, "Atakum çöplerinden fayda sağlarken, semt pazarlarında sağlıklı ve hijyenik dönem semt pazarları projesi ilimizin en gözde yerleşim yeri olan Atakum'da üreticilerimizle tüketicilerimizin modern şartlarda bir araya gelebileceği sağlıklı semt pazarları hayata geçirilecektir" diye konuştu.

DOĞAL YAŞAM

Atakum'da doğal yaşamı koruma altına alacaklarını ifade eden Çamaş, "Bu proje, kırsaldan kente göçü önlemek, doğal hayatı korumak ve Samsun'un buram buram Anadolu kokan kültürünü ve tatlarını yaşatmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu projeyle kırsal turizm ve buna bağlı istihdam oluşturulacak ve üretilen sağlıklı ürünlerin, semt pazarlarında oluşturulacak özel alanlarda sizlere ulaşımı sağlanacaktır. Bunlara ilave olarak, Kırsal turizm butik evler, Atakum hayvan pazarı ve modern kesimhane, peyzaj bitkileri üretim istasyonu alanları da organik tarım ve ekolojik yaşamı destekleme projemiz kapsamında oluşturulacaktır" şeklinde konuştu.

HOBİ KÖYLERİ

Atakumlulara doğayla bütünleşme keyfini sunacaklarını da sözlerine ekleyen Çamaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Atakum sahile yakın yerleşim alanlarında yoğun bir yapılaşma göstermektedir. Denize bakan yamaçlardaki bu yoğunluğun aksine yamaçların arka kesimlerinde kentin güneyine doğru oluşturulacak doğal köy evleriyle birlikte hobi köyleri oluşturulacaktır. Burada insanımız toprakla temas edebilecek, çiçek, sebze, meyve gibi ürünlerini yetiştirebilecek ve evcil hayvanlarını besleyebileceklerdir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız haftalık, aylık ve yıllık olarak bu mekanları kiralayıp kullanabileceklerdir." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atakum Samsun Çamaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title